Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Babyerektion

Publicerad 2011-03-24 08:50:39 i Allmänt,

Min son är alltså, som man kan ana av ordet son, en pojke. Pojkar har snopp. Snoppar får stånd. Inga konstigheter där enligt mig. När detta skedde i morse när jag bytte blöja (har inte hänt innan vad jag tänkt på det i alla fall) så blev jag ju därför inte chockad utan funderade mest på att den var riktad mot mitt ansikte och jag hoppades att han inte skulle kissa.

Eftersom jag inte riktigt kunde komma ihåg från mina sexologistudier när det är vanligt att erektionsförmågan sätter igång så googlade jag sedan detta. Eftersom man vanligtvis kan hitta artiklar som säger "allt är normalt" även om man googlar på typ "mitt barn låter som en gräsklippare" så lev jag lite förvånad över det magra sökresultatet. Vad som kom fram var några flashback-trådar (flashback är, för er som inte vet det, ett oseriöst skvallerforum som jag inte hyser några varmare känslor kring) samt en tråd från ett föräldraforum där en mamma frågar om saken men väljer att vara anonym då saken är så tabu (hennes ordval).

Då undrar man ju lite vad hon ansåg vara tabu... Är det:
1. Att hennes barn överhuvudtaget får stånd?
2. Att hon sett att hennes son hade stånd?

Om svaret är 1 så är min kommentar:
Som jag skrev i början av inlägget. Pojkar han snopp och snoppar får stånd. Det är normalt. Många verkar vilja att deras barn skall vara sådär oskyldiga och helt osexuella och kanske känner att livstecken från denna region är skrämmande. Detta speglades lite i att alla kommentarer på denna kvinnas inlägg handlade om att bebisar får stånd när de behöver kissa. På detta sätt lyckades de säga att det var normalt men ta bort det sexuella. Nej, din bebis ligger inte där och sexfantiserar, men han reagerar på stimulans (även den stimulans kissnödighet kan innebära) precis som en vuxen. Tycker det är lite mysigt att bli avtorkad och så poff så får den liv. Det skall vara så.

Om svaret är 2 så är min kommentar:
Man är inte pedofil, inte ens det allra minsta, bara för att man ser att ens barn har ett kön. Man tittar på den lilla snoppen när man byter blöja och badar, man tvättar och gör rent. Det är lite svårt att blunda och varför skall man göra det? Nu för tiden tycks folk vara så rädda för att anses som opassande att man helst inte ens skall låtsas om att man någonsin ens tagit på sitt barns kön. Om du känner något sexuellt när du gör det DÅ bör du söka hjälp, för det är inget ra tecken men annars är ju en liten snopp inte annorlunda än en liten arm eller ett litet ben. En naturlig del av kroppen. Hur skall ens barn få en sund bild av sin kropp och sitt kön om dess föräldrar tycker att omnämnadet av detta är tabu?

Därför skriver jag härmed mycket tydligt: Bebisar får erektion. Och så hoppas vi att nästa person som googlar om saken kan hitta detta inlägg och här läsa att; Grattis, den fungerar.

Kommentarer

Postat av: sonja

Publicerad 2011-03-24 09:18:38

Min son har haft morgonstånd ända sen han föddes!



Jag läste en annan tråd en gång om en kvinna som läst en undersökning där det stått att många pojkars första sexfantasi innefattade mamman. Och hon var såååå orolig. Man ba men herregud, just fuckin leave it be.



Jag tål inte riktigt FL, har blivit lyckligare sen jag slutade "hänga" där.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela