Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Solig dag på Marstrand

Publicerad 2011-06-06 20:27:41 i Allmänt,

I natt fick jag sova typ två timmar. Katterna betedde sig som vilddjur och när de äntligen lugnade sig så vaknade Nico och vägrade somna om utan var vaken mellan 02 och 05 i princip. Så jag var lite lagom trött då vi efter frukosten begav oss till min mamma.
Tillsammans med henne åkte vi sedan till Marstrand för att hälsa på släkt. Var en otrolig sol nästan hela tiden. Sådär så man nästan smälte bort. Var dock väldigt trevligt att strosa längs kajen och bara känna sig somrig.

Nico var på strålande humör och övar på att stå och gå nästan hela tiden han. Sova gjorde han dock bara i bilen. Trots att han satt i sin vagn när vi promenerade runt och var så trött att han gnuggade sin snutte i ansiktet konstant så bara vägrade han sova och försökte man lägga honom ner tjöt han ljudligt.
Det roligaste på dagen tyckte han nog var att få se en nationaldagsparad med orkester och drillflickor med pompom-puffar (?). När flickorna studsade fram och viftade med sina puffar såg han helt överlycklig ut.

När vi kom hem röjde vi lite i källaren tillsammans med Hampus (eller ja Nico hjälpte väl inte till nåt vidare), sedan satt Nico en stund med sin pappa i studion och fick provspela på både bas och orgel vilket han tyckte var skoj. Efteråt fick han ta sig ett bad och så ikläddes han sin nya lilla gosdräkt som hans extra-gammelmormor köpte till honom idag. Den "är egentligen för tjejer" men jag älskade den och ville att han skulle ha den. Den har kort ärm och korta byxben med lite puff, är blå och vit randig med rosa kantband. Den har också ett litet tryck med Alfons kompis Milla (Millan?) på. Hampus tyckte han såg ut som en liten fikus i den..hehe.. men jag tyckte att han var söt.

Vi har också försökt gillra en kattfälla för att få reda på vilken katt det är som kissar inne. Placerat en lockande t-shirt på badrumsgolvet och så kommer vi bara ha dörren dit öppen när vi kan se om en katt går in. Eftersom vi måste göra oss av med den skyldige så vill vi gärna vara säkra. Får väl se hur det går.

Nico somnade inte helt utan protester men var lättare än igår, mycket lättare, men han har dock vaknat till flera gånger sedan dess så får väl se hur natten blir. Han vill gärna dricka vatten flera gånger på natten nu vilket inte är så konstigt med tanke på värmen. Hade varit trevligt att få lite sömn i natt dock.

Nu skall jag läsa lite granna och sedan får man väl se hur det blir med sömnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela