Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Dagens dramatik

Publicerad 2011-07-01 20:52:34 i Allmänt,

Idag fick jag sovmorgon då Hampus hade Nico på morgonen. Sov till 10! Underbart!

Efter Nico ätit lunch så var det dags att åka till Kungälv där Hampus skulle gå RiskEttan på körskolan. Medan han sysslade med det fick jag och Nico försöka roa oss på egen hand. Vi började med ICA Maxi där de hade massa barnböcker.
Blev dels en liten hög med böcker anpassade för riktigt små barn. Ångrar nästan att jag inte köpte ännu fler men blir säkert fler vändor dit.



Sedan hade de på rea böcker för lite äldre barn och jag kunde inte låta bli att köpa ett uppslagsverk för barn och en djurbok för barn, med massa lättformulerade fakta och grejer :)


När vi var klara på ICA gick vi till McDonalds för att äta. Vi satte oss på uteserveringen då det dels var varmt inne och det dels spelas så satans hög musik på den restaurangen. Var bara vi och två ungdomar som satt där ute.
På uteserveringen finns ett slags lekhus för barn. Rörformade rutschkanor (hur fan stavas det?) inuti ett slags glashus.
Plötsligt hör jag hlgljudd gråt och ett hysteriskt skrikande på hjälp från ett barn. Jag ser att en pojke i sjuårsåldern fastnat mellan ett av rören och glasrutan och liksom hänger där i luften helt tryckt mot rutan. Jag rusar in på restaurangen och ropar att det behövs hjälp på ett barn sitter fast.... och möts av ett trettiotal tomt stirrande blickar. Inte en jävel på stället reagerade utan tittade på mig som jag var galen. Efter att ha vrålat tre gånger (ville ju inte lämna dörren då jag inte vågade lämna Nico ensam utanför ensam) så reser sig en pojke i 12årsåldern och springer till kassan och meddelar personalen. I kön där står tydligen mamman till pojken som fastnat (som inte hört mig därborta pga den så in i helvete höga musiken). Har aldrig sett nån rusa så fort. Hon sprang ut och som en alien med övernaturliga krafter bara flög hon upp på lekhuset och lyckades ta sig in mellan väggen och taket och fick upp ungen. Hon tackade sedan vilket var gulligt. Men jag var chockad över hur lite människor bryr sig. Det handlade ju om ett barn!!

Sedan fick jag och Nico promenera runt lite och Nico hade små gosattacker så jag fick hela tiden sätta mig och krama honom då han sträckte sina armar mot mig och ville pussas. Gullungen.



Blev en lång dag och han var lite uppe i varv och övertrött när vi kom hem så tog ett tag innan han somnade.

När vi skulle äta middag så drabbades jag av världens underligaste anfall. Fick extrem smärta i halva kroppen. Kändes som om någon om och om igen högg en ishacka i höger axel på mig samtidigt som det stack och högg i hela höger sida av kroppen. Kunde knappt röra mig av smärta och trodde en stund att jag höll på att få en hjärninfarkt eller nåt. Sedan kunde jag inte röra den högra armen ordentligt på en halvtimma och har fortfarande ont. Vette fan vad det var....

Vi såg i alla fall världens sämsta film. Jag överdriver inte... det var den sämsta film jag NÅGONSIN sett. 2012 - Ice Age hette den och handlar om att en glaciär (på grund av att Hekla får ett utbrott??) bryter sig loss och sedan i full fart attackerar Canada och USA (efter att först ha förstört Oslo??) och detta sker också genom att det blir så kallt i delar av USA att människor fryser till is, det regnar stora isblock och det blir extremt dåligt väder i största allmänhet. Riktigt, riktigt, RIKTIGT dålig film.

Nu skall jag sova och hoppas att smärtan i axeln går över snart. Imorgon och på söndag jobbar Hampus hela dagarna så kommer vara alldeles, alldeles ensam :(

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela