Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Zombie

Publicerad 2011-01-13 14:10:22 i Nytt på bebisfronten,

Jag har massa saker att göra. Samtal att ringa. Orkar dock inte göra nåt just nu. Känner mig helt ur fas. Nico sov dock mellan 10 och 11.45 så då sov jag med, som en död. Sedan var det fixa frukost och Nico lekte med Hampus och åt puré, men han är ju trött hela tiden och vi ville att han skulle sova lite mer på förmiddagen (ja här räknar vi det som förmiddagen även runt 13) så när han gnuggat sig hysteriskt i ögonen för femtioelfte gången så försökte vi lägga honom en stund igen. Tog 45 minuter att få honom att somna. Suck.

Jag skall snart ta tag i saker. När Nico vaknar skall han med mig ut och skotta snö också. Kan ju inte direkt gå med barnvagn på vägarna häromkring så sitta ut och glo en stund är den friska luft som kan erbjudas för tillfället.

Sofia hade skrivit i mammagruppen att barn tydligen vaknar naturligt nån gång i timmen när de sover och att det handlar om ifall de kan somna om själva eller inte. Jag tror vi skämt bort Nico med det. Även om vi inte lyfter upp honom så sitter vi ju alltid med när han skall somna och gör han ljud så går vi in. Borde börja ignorera hans oväsen ett tag när han vaknar så kanske han lär sig att somna om på egen hand. Så svårt när man är trött på natten dock, och vill inte väcka Hampus när han sover. Skall dock börja träna honom på det... så smått. Är så svårt det där, att veta om han verkligen är hungrig eller bara vill ha lite nattmys eller om han somnar om ifall vi inte går in eller om han ligger där och blir ledsen och känner sig övergiven... eller om han gråter för att han håller på att kvävas.
Helst av allt skulle jag vilja ha en liten kamera ovanför hans säng så jag kunde observera honom när han sover utan att gå in.

Nu skall jag bara ligga här och glo en stund. Hela håret fullt av kräks har jag med. Jävlar vilken milf man är. Snarare en miriis (mother I run if I see)...typ.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2011-01-13 14:15:48

prova vänta ut honom. K har åxå gråtit och blivit ledsen men så vipps, jaha, somnade hon om. blev helt förvånad lixåm. men då lärde ju både hon och jag sej att det funkar. jag brukar ge det en tid typ vaknar hon till tjugo över så tänekr jag att ok HALV får jag rycka in tex. men hon har alltid hunnit somna om. blir hon jätte ledsen, fast det händer inte knappt, så bara jag går å visar att jag är där men inget mer.

prova att inte ge nån mat på natten alls? testa iaf. kanske ändrar han om sej å äter mer på dagen då? och prova att fasa ut nappen kanske, dom sover helt klart bättre när det inte finna nån napp att tappa :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela