Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Vi kämpar på

Publicerad 2011-01-16 09:23:08 i Nytt på bebisfronten,

Vi jobbar vidare här på att förbättra Nicos nätter. Han somnade snabbt igår vid 19.15. Han har börjat med att faktiskt somna nästan med en gång utan att vi behöver sitta kvar.
Det jag gör nu är att han dels har ett riktigt täcke istället för filt som är nerstoppat på ett sådant sätt att det både är svårare att sparka av sig och svårare att dra över huvudet än vad filten var. Sedan får han kvällsmat i sängen, läggs sdan på sidan med sin snutte hos sig och nappen i munnen. En skillnad nu är att jag inte låter honom leka med mina händer utan lägger min ena hand stadigt på hans axel, både för trygghetskänsla och för att han inte skall rulla över på rygg... om han försöker riva sig själv eller knycka sin egen napp kan jag lägga min andra hand över hans hand.
När jag känner att han slappnar av så går jag ut och låter honom somna själv.

Igår sov han oroligt både de första och de sista timmarna på natten med mycket uppvakningar. Om man går in till honom somnar han dock om direkt. Han fick ett mål mat vid 21 och ett vid 22.45. Sedan bestämde vi oss för att mellan 23 och 06 på natten får han ingen mat längre. Han vaknade dock 01 och 04 och ville ha mat men somnade relativt snabbt om när han insåg att han inte skulle få något. Han vaknade dock ganska många gånger mellan 04 och 06 då han fick sitt första mål för dagen. Även om han somnar om så fort man går in och ger honom hans napp är det ju lite påfrestande, men jag tror det kommer bli bättre när han lär sig att kompensera och äta lite extra på dagen.

Efter klockan 06 vaknade han till och gnällde en del gånger, men då bestämde jag mig för att träna honom på att somna om själv så jag gick inte in de flesta gånger. Jag gör så att om hans gråt låter "hysterisk" eller eskalerar mycket så går jag in, men om jag hör att han låter trött och att han inte gråter helhjärtat så låter jag honom vara. Detta resulterade i att han somnade om efter ett tag och sov till 08.45!!

Så idag kämpar vi på med samma rutiner och hoppas på att det kan fortsätta bli bättre.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2011-01-16 10:47:27

som sagt ni är verkligen jätteduktiga! tror det bara är en tidsfråga nu tills han kommer sova bra på nätterna!! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela