Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Vad skall man göra nu?

Publicerad 2011-01-08 06:47:30 i Nytt på bebisfronten,

Nico har lagt sig till med en underlig dygnsrytm och vi vet inte hur vi skall bryta detta. Saken är ju att han inte sover så mycket på dagen, typ 2-4 timmar sammanlagt... men han vaknar nu på nätterna och vill vara vaken. Han är inte ledsen eller så, utan jätteglad och pigg. Hade väl varit en sak om han hade kunnat ligga ensam i sin säng och vart vaken tills han somnade om igen.. men det vill han såklart inte utan kräver högljutt sällskap.

Om man tar en dag som igår.
Han vaknade runt halv sju, var vaken en timma och somnade sedan om och sov en timma.
Sedan sov han en timma mellan 11 och 12 ungefär.
Slutligen sov han en timma mellan 16 och 17.

Han äter ju inte superbra under dagarna. Han äter lite då och då istället för rejäla måltider. Försökte med att mata mer sällan för att han skulle vara mer hungrig, men han äter inte mycket mer per mål ändå och vill inte att han skall bli hungrig på natten så blir att man försöker mata ganska ofta ändå. Tänker att jag skall byta till större napp på nappflaskan men det finns inte att köpa här så måste vänta tills jag kan ta mig in till Stenungsund och se om de har det där.
Han äter sitt riktiga mål mat runt 18 på kvällen nu. De första gångerna fick det honom att sova initalt bra på natten men nu hjälper inte det heller.

Det var Hampus som hade natten i natt och han är nu helt slut då Nico vaknat flera gånger (förutom att han vid ett tillfälle sov tre timmar i sträck) och velat vara vaken ca 1,5 timma innan han somnar om igen.

Känner oss lite handfallna just nu faktiskt. Någon som har några tips?
Skall vi inte låta honom sova alls på dagen? Känns som det finns risk för att han blir helt övertrött då.

Just nu är han vaken i alla fall. Han vaknade vid 05.30 och ville inte somna om och runt 6 lämnade Hampus över stafettpinnen till mig och då gick jag upp med Nico. Han är hur pigg som helst och på bra humör. Ligger på golvet och pratar för sig själv och pillar med sina fötter.

Kommentarer

Postat av: Belliz

Publicerad 2011-01-09 17:34:46

Vad jobbigt för er att han vill vara så mycket vaken på nätterna! Svårt mer råd, men jag lyckades sakta men säkert minska ner på nattmålen och nu sover Robin ganska bra om nätterna. Men han har ju alltid ätit bra på dagen också, dock märks det direkt om han inte ätit tillräckligt på dan, då vaknar han mer på natten och vill äta, så du är nog inne på rätt spår där. Tror de är för små att inte sova på dan, snarare kan de nog sova ännu sämre om de inte får sova på dagen, liksom övertrötta. Kämpa på, det kommer bli bättre en vacker dag, KRAM!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela