Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

The morning after

Publicerad 2011-01-09 07:15:27 i Nytt på bebisfronten,

Så fungerade alla mina ansträngningar för att få honom att sova i natt? Eeh nej... inte speciellt. En liten förbättring men inget mirakel med halleluja-känsla efteråt som jag hade hoppats på.

Han åt kvällsgröt klockan 19 och drack efter det 120ml ersättning, och vid sänggåendet vid 20 drack han 60ml till.
Dock vaknade han och ville äta klockan 22 och klockan 24 (och klockan 02, tror jag...osäker på just den). Sedan vaknade han klockan 05 och ville äta och då var han pigg och ville inte somna om. Jag var dock envis och vägrade ge mig och han han somnade tillslut, men sov då bara en timma och sedan ville han upp igen. Behövde ändå byta hans blöja då och det var ju hans vanliga gå-upp-tid så tog upp honom (han se till att han sover längre på morgonen är nästa projekt).

Så vi kan sammanfatta att han sov något bättre men att han fortfarande vill äta på natten. Om det hade varit så att han bara vill äta lite granna, mer mys-snutta, så hade man kanske kunnat neka honom att äta på natten. Men som det är nu vaknar han riktigt ledsen och äter 120-150ml... och då känns det som om han verkligen är hungrig och då klarar vi inte att säga nej.

Måste med andra ord fortfarande jobba med att försöka få honom äta mer på dagen. Hoppas det kan gå idag dock för fick tag på nappar i storlek 3 till nappflaskan igår (men så sent att han bara hann ha den till kvällsmålet och nattätandet) och märkte stor skillnad med en gång. Inget småätande nu utan nu ätar han ett rejält mål när han väl äter. Tummen upp för treorna!
Idag skall jag även ta och börja föra logg över hans sovande och ätande för att försöka se tydligar vad och hur man kan ändra hans vanor.

I natt började Hampus att ställa om sitt dygn inför när han skall börja jobba så vi byttes av vid 2-tiden. Jag är verkligen inte pigg då jag inte kunnat sova i natt på grund av extrem huvudvärk, och denna huvudvärk lever och frodas fortfarande. Usch. Får nog sova en stund på dagen idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela