Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Tänderna som aldrig kommer

Publicerad 2011-01-23 08:10:26 i Nytt på bebisfronten,

Jag vet att Nico är liten och att det inte är konstigt på något sätt att han inte fått tänder än. Det som jag tycker är lite konstigt dock är att alla tecken på att tänder är på väg har funnits där så länge men inte en endaste liten skymt av en tand ser man.
Han dregglar ju som en liten sankt bernards hund.. det är saliv överallt hela tiden, han tuggar på precis allt, han har orolig nattsömn och han har börjat äta sämre och sämre. När man skall mata honom så tuggar han oftast hysteriskt på dinappen istället, om han äter så dricker han glupskt några klunkar innan han puttar bort flaskan och gör pruttljud så hälften av det han åt kommer ut igen. Oftast kan man få honom att ta flaskan två, tre gånger till med samma resultat men sedan kniper han ihop munnen och vägrar helt och hållet.
Vällingen vägrar han som sagt dricka nu, trots att han verkade tycka jättemycket om den de två första dagarna. Vad gäller fast föda så vill han knappt äta det nu heller. Man får truga och hälften spottas ut.

När det kommer till nattsömnen så blev den ju bättre och bättre för att under några dagar vara riktigt bra. Nu blir den sämre och sämre igen känns det som. Inte på nivå med att vakna en gång i halvtimmen som när det var som värst, men det är mycket oroliga uppvak på natten och ligger väl nu på runt en gång i timmen, ibland en gång varannan timme. Oftast är det ju inte svårt att få honom att somna om men vissa stunder är det mycket gnäll - framför allt de första timmarna på natten.  I natt kändes det som om han hade ont också för han gnällde på ett annorlunda sätt.

Han har ju bajsat dåligt de senaste dagarna så kanske lite magknip. Tycker det är skumt om han blir hårdare i magen av fast föda nu, när han ätit exakt samma i minst två veckor utan att det varit någon skillnad. Han har aldrig tidigare reagerat på maten på detta sättet (undantaget de första dagarna då han åt ersättning som spädis). Och egentligen kan man inte säga, av det man sett i blöjan, att han blivit hård i magen. Han bajsar bara mindre och mörkare bajs som är kladdigare på något sätt.

Han fick komma upp nu på morgonen mellan 7 och 8 i alla fall för orkade faktiskt inte med allt spring det blir av att försöka få honom att fortsätta sova, då jag själv har ont och inte mår bra. Han var på jättegott humör i alla fall och kunde roa sig själv tills han ville sova igen.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2011-01-23 09:32:29

kanske det egentligen är samma mängd bajs men är det är lite fastare ser det mindre ut? verkar han ha svårt å få ut det?

sedan med tänderna så verkar alla dessa symptom vara något många bebisar har utan att tänder är på g :/ är an svullen å röd i minnen med?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela