Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Skamligt och underligt

Publicerad 2011-01-29 16:46:11 i Åsikter,

Blir både ledsen och förbannad när jag läser att de i England i en affär cencurerade ett tidningsomslag eftersom Elton John, hans man och deras lille son fanns på omslaget. Wake up, känner man. Det är 2011 nu - har vi inte blivit lite mer toleranta och fördomsfria än så? Är det inte dags att något händer på den fronten nu, eller skall vi fortsätta låtsas att problemet inte finns längre? För det är inte bara i Engand, det pågår här med... hela tiden, överallt.

Sedan har jag en fundering kring det där med vargar och jakthundar. Det är ju hela tiden prat om de farliga vargarna och jakthundarna som de hoppar på. Men är det inte jakthundarna alla människor egentligen borde vara rädda för och inte vargarna eftersom de vanligaste skadorna, efter fallolyckor, bland jägare är hundbett...? Kan själv ge flera exempel på människor som blivit illa bitna av jakthundar eller där jakthundar försökt bita... Inte hundarnas fel, det säger jag inte, de tränas ju för att behålla sin jaktinstinkt och är därmed mer "luriga".. men ändå. Vargar biter inga människor. Jakthundar biter massa människor. Men vi skall utrota vargen för att skydda jakthundarna... en skum ekvation..

Kommentarer

Postat av: Tess

Publicerad 2011-01-29 23:54:37

Jag tycker också det är konstigt att man framställer homosexuella förhållanden som skamliga. Ville verkligen tro att världen var mer öppen numera, men icke då...:-(



Jo, det kommer en hel del konstiga argument till varför det är bra om vargarna försvinner.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela