Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Natten

Publicerad 2011-01-10 07:35:53 i Nytt på bebisfronten,

Natten gick bättre med tanke på antal uppvakningar, men var jobbig då han varje gång tyckte att det var dags att gå upp.

Han la sig som sagt var vid 19.30, sedan vaknade han dock till 3-4 ggr de närmaste två timmarna efter det och var orolig och ledsen när han hade tappat sin napp, men somnade dock om i princip med en gång... så det var inte så besvärligt.

Sedan sov han till 24.00 då han vaknade och ville ha mat (150ml) och vägrade somna om. Hampus höll på att bryta ihop av frustration så jag fick tillslut gå upp och lösa av honom och Nico somnade efter mycket kamp.
Sedan sov han till ca 03.30 då det var samma sak igen. Han vaknade till nån gång efter det för att han hade tappat nappen men då somnade han direkt igen.

Efter det sov han tills klockan var 07 och han ville upp. Tänker inte ta morgonkampen ännu utan börjar med att förbättra nätterna så nu fick han gå upp. Morgonen är ändå ganska lätt då han sitter och småpratar för sig själv ganska längr tills han blir trött och vill sova igen. Dessutom kan man likagärna ta upp honom för han bajsar alltid sin morgonbajs strax efter 07..hehe.

Sofia frågade om vi hade några speciella rutiner innan nattning på kvällen och det kan man väl på ett sätt s'ga att vi har. Hans sista timme på kvällen ser alltid ut som så att han får gröt och ersättning, och sedan får sitta mellan mig och Hampus i soffan en stund när vi kollar på nån tv-serie (Nico har då någon leksak att pilla med så han tittar inte "på tv"). Efter det tar vi och byter om till pyjamas och smörjer in hela honom, han får flaska med ersättning i sängen. När han ätit klart sätts hans speldosa på och vi säger godnatt (men sitter kvar tills han somnar för annars blir han ledsen). Så är ju någon slags rutin kan man säga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela