Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Ett steg fram, två tillbaka

Publicerad 2011-01-17 03:36:24 i Nytt på bebisfronten,

Nico hade en bra dag igår. han åt när han skulle äta och sv när han skulle sova. När han skulle lägga sig för natten var det bara att lägga honom i sängen och gå ut. En timme senare var det slut på det roliga dock.
Hampus som hade första passet tvingades springa in och ut till en gråtandes Nico kanske 25 gånger mellan klockan 20 och 02.30, då jag tog över.

Att inte ge Nico mat på natten fick vi också bara överge denna natt då han drabbades av hungerhysteri om han inte fick mat. Kastar bort nappen och gråter så tårarna sprutar. Så han har fått mat, för husfridens skull. Själv har jag nu förflyttat mig till soffan så Hampus skall kunna få sova lite. Han försöker ställa om dygnet vilket går mindre bra om man har ett barn som fortfarande anser att en bra dygnsrytm är att sova när man känner för det och vara vaken när man känner för det, oavsett tidpunkt.

Nu har jag just bytt blöja vilket var en underlig upplevelse. Tar av blöjan och när jag skall sätta på en ny upptäcker jag att det är helt blött under Nico. Han ligger i en pöl av kiss på skötbordet och hans pyjamasben är helt nerkissade. Det fanns dock inget kiss i sängen, inget kiss på honom, mig eller golvet... så undrar hur sjutton han lyckades med att kissa ner skötunderlägget utan att "spilla" i alla fall en droppe på sig själv.
Sedan fick han mat, eftersom han som sagt var drabbades av hysteri.

Nu vägrar han somna. Ligger i sin säng och gnäller och gnölar. Jag vägrar gå in. Sitter här och gnäller och gnölar i bloggform istället. Han kommer somna snart dock. Man hör ganska tydligt om han kommer ge upp eller ej. Med en gång faktiskt, kan man höra det. Man vet om man kan strunta i att gå in eller om man lika gärna kan göra det med en gång. Ofta om han somnar av sig självt när man vägrar gå in så sover han ganska bra och länge efteråt... jag hoppas att det stämmer denna gången. Skulle vara ytterst trevligt att få sova ett tag med tanke på att vi skall iväg relativt tidigt för vaccineringen imorgon (eller idag skulle man kunna säga då klockan är 03.30 på natten).

Suck... låter inte riktigt som om Nico kommer somna snart dock. Han varvar arga småskrik, gnäll och upprörda brölanden med småprat. Ett stillsamt "lululu" efter ett gallskrik tar lite udden av det dock... Får en att känna att det inte går någon nöd på honom utan att han mest testar vilka ljud som kan tänkas locka in en mamma eller pappa. Jobbigt nog tycks dock intensiteten öka vilket kan tyda på att han inte alls kommer somna om som jag trodde utan att han kommer bli vansinnig om en stund.
Tittar på klockan och bestämmer mig för att om 5 minuter kan jag gå in... inte innan dess. Somna nu Nico. Snälla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela