Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Det finns stunder...

Publicerad 2011-01-15 08:47:55 i Åsikter,

... då jag vill bli radikal och göra hemska saker mot människor för att de skall fatta att de gör fel. Det blir så när människor protesterar och protesterar men ingen lyssnar för att de med makt får som de vill oavsett om de har rätten på sin sida. Frustration skapar ilska och aggressivitet. Jag talar ju såklart om den jävla vargjakten.

Hur kan jägarna ha så mycket makt? Vad består den makten av? Är jägare särdeles rika? Man får ju mer intrycket av att de är inavlade bönner från norr som försöker hitta på en miljon anledningar till att de skall få skjuta varg när det egentligen handlar om prestige och neandertalarrädsla för monster i skogen. Har de makt för att de har vapen? De kommer ju knappast löpa amok och skjuta politikerna om de säger nej... eller kommer de vägra skjuta allt annat och politikerna ser framför sig hur älgarna tar över Sverige som i ett nordiskt Jurrasic Park?

Man VET att ursäkten att man behöver få bort genetiskt defekta vargar var bullshit. Förra året sköts inte en enda genetiskt defekt varg... Risken är bra mycket större att man skjuter av massa friska vargar och i så fall skapar genetiska defekter då inaveln ökar då stammen blir mindre.
Man VET att vi håller på att utrota vargen, annars skulle man inte börja tala om att importera lite ryska vargar... vilket är så jävla ologiskt att man mår illa. Hur fan räddar man svensk varg genom att skjuta dem och importera andra?

Vargen utgör inget hot. De flesta märker inte ens av att den finns där. Och i de fall man gör det så gilla läget... skogen är inte mer vår än vargarnas. Inte ens då det fanns mycket varg var det speciellt vanligt med vargattacker... tvärtom väldigt ovanligt. Men i detta landet vill vi tydligen utrota allt som är potensiellt farligt. Tur att vi inte bor i Australien, vilket jobb det skulle vara med att utrota alla farliga djurarter då. Då hade vi kunnat se fram emot stora spindelmassakern 2011. Eller nej förresten, spindlar går ju inte att stoppa upp och stolt visa för sina jägarkompisar och känna sig som en riktig man.. så dum jag är.

Och naturvårdsverket som man sådär lite korkat trodde var djur- och naturvänner dunkar jägarna i ryggen och gör en gissning att det nog föddes tillräckligt med varg för att de skall tåla att skjutas av lite. Gissar!! Vem fan baserar jakttillstånd på gissningar som innebär utrotning om man har fel?! Vad är det med de där jägarna? Har de en sådan där magisk liten råttfångarflöjt som de kan spela i och så dansar politikerna efter dem med ett hjärdött leende och säger ja och amen till allt de vill. Skjut varg. Skjut björn. Skjut lo. Skjut ihjäl dem allihop. Använd plågsamma fällor. We don´t care. Bara vi inte att sura jägare som hotar med att skjuta ihjäl alla djuren oavsett... för vad skulle hända då? Då hade vi ju haft ett problem... som man måste ta tag i.. nej hujedamig vad jobbigt.

När till och med EU går in och granskar och tycker att Sverige fan får ta och skärpa sig. Inte ens då tänker politikerna till. Nej då skyndar man sig att tillåta en jakt till... och låt mig gissa... de kommer efteråt säga i media att det kanske var lite dumt så det kanske vi inte skall göra igen. För att lugna alla jaktmotståndarna och få dem att tro att nu blir det inget mer... så de slappnar av och inte hinner agera innan de viker sig för jägarna nästa år.

Sedan sitter vi här i Sverige och ser ner på andra länder med utrotningshotade djur och tycker att fan vad korkade de är. Hur kan de göra nåt så hemskt? Tigarna, blåvalarna... vi suckar och undrar varför ingen sätter stopp. Men vakna då idioter!? Vi gör ju likadant! När vi väl utrotat vargen är det ingen som kommer tänka att det var ju dumt av Bosse, Bengt och Berra att skjuta ihjäl de sista vargarna... nej de kommer tycka det är VI som gjorde det. Vi allihop! Vi som inte sa stopp!

Fylla politikernas trädgårdar med kadaver, hälla djurblod i varenda rum i riksdagshuset, utlysa licensjakt på vargjägare... ja det är vad jag vill göra just nu. Så frustrerad blir jag, så arg, så ledsen. Men det stannar ju där, inom en, för när det kommer till kritan är jag ju precis som majoriteten av detta lands befolkning... en bekväm jävel som glömt bort hur man verkligen protesterar, som skriver på en lista och knyter näven i fickan i väntan på att någon annan skall skapa förändring.
Jag skäms. Över mig själv och alla andra i det här landet.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2011-01-15 10:23:51

håller med! blir upprörd av bara tanken på denna jakt. sedan påstår dom att dom attackerar så mkt tamdjur. men bygg bättre inhänggnader då åt era jävla får tänker jag.

Postat av: Tess

Publicerad 2011-01-15 20:20:02

Ja, jag tycker det är dubbelmoral att säga till andra länder att inte jaga tiger, val, delfin etc. för att man ska skydda arterna samtidigt som en del vill ha nollvision av varg här hemma. "Arten utrotas inte för den finns på andra ställen" läste jag att någon sagt. Men hur funkar saker egentligen när det bara bollas fram och tillbaka? Vi vill inte ha detta, de vill inte ha detta....var ska det ta vägen? Som du skriver...vargen har rätt till skogen. Men skyddsjakt borde tillåtas om det dyker upp någon varg som är oskygg, går nära bebyggelse eller ger sig på tamdjur/boskap. Har precis skrivit ett inlägg om detta jag också :-)

Postat av: Caramel

Publicerad 2011-01-16 19:50:18

Instämmer i att vargjakten är fel, fel fel....



den enda lilla trösten i allt elände är väl att jägarna inte får tillgång till kropparna efter sina skytteorgier... De tas omhand om och skickas till statens veterinärmedicinska, tror jag det var.



Förra årets vargjakt visade att det var inte en enda varg som hade någon gen-defekt av inavel, som är ett av de hetaste argumenten för jakten.



OM det verkligen är nödvändigt med reglering av vargstammen kan man göra det bättre än att låta alla skjutkåta jaktlag få tilldelning.



Vargar är levande varelser och borde så förbli.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela