Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Bilfärden from hell

Publicerad 2011-01-08 17:26:44 i Allmänt,

Att ge sig ut på vägarna idag var en dum idé. En riktigt dum idé. Ja, nu skulle jag bara och handla (fast inte i den närmsta affären för de har inte NAN)... men än dock... det var vidrigt.

Nu pratar vi inte om trevliga, välsandade vägar. Vi pratar om vägarna på Orust - ön som plogbilen glömde. Dels var det som att köra i en puckelpist då isen på vägen smält ojämt, och man flög hit och dit. Dels var det som sagt ren is, blöt is, som man körde på. Dessutom, som en bonus, var vissa delar av vägen helt täckt med vatten så det var som att köra i en sjö.

Jag, och övriga trafikanter (få, som tur var), fick köra i högst 50, ibland 40, för att inte fara åt skogen. Och var ändå på väg ner i diket ett antal gånger. Höll så krampaktigt i ratten att jag har kramp i mina axlar nu.
Duggregnade gjorde det också... men det var i coh för sig tur... för det innebar att jag hade vindrutetorkarna på när hela rutan täcktes av slush puppy (för er som bara va? så är slush puppy den där nu ganska omoderna drycken av krossad is). Nu förstår jag varför polisen bötfäller de med massa snö på taket. Duktiga poliser, skäll på oss ty vi äro idioter.

Fick i alla fall handlat och tagit mig hem igen. Grattis till mig. Nu skall jag laga mat, äta och kollapsa. Lasange blir det. Gött det i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela