Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Bajskalas

Publicerad 2011-01-07 07:55:29 i Nytt på bebisfronten,

Jag vet inte vad som orsakat detta, men Nico har det senaste dygnet lyckats med att skita sig själv ända upp i nacken två gånger. Lika mysig överraskning båda gångerna när man öppnar pyjamasen och inser att den liksom är helt fylld av bajs. Nico är lika glad ändå... kanske till och med gladare eftersom det innebär mer tid på skötbordet vilket är en av hans favoritplatser :)

Idag ville han upp runt halv 7. Fick matat honom, bytt blöja (och bajsig pyjamas) och sedan fick han ligga en stund på golvet och leka innan det var dags att sova igen. Hoppas på att han sover ett tag nu för känner mig allt annat än pigg... men inte helt utmattad dock. Men det tycks vara allmäntillståndet nu för tiden. Min mormor ringde igår t.ex..

Mormor: Hur är det med dig?
Jag: Bra, men trött..
Mormor: Som vanligt då?

Haha.. ja, sån är man... trött..


Nico i går kväll efter att han meddelat att han ville sitta i sin gåstol. Han har nog kommit på att han kan få ratten att tuta om han slår hårt på den, och förstår vad de flesta leksakerna på aktivitetsbrädan är till för. Han sitter ofta målmedvetet och går igenom dem en i taget.. slå lite där, dra lite i den, snurra lite där och så vidare :)

Nico kan förresten nu använda sig av båda händerna samtidigt för att göra saker, alltså planerade koordinerade rörelser, som att hålla i skallrans handtag med ena handen medan han slår på skallran med den andra för att få den att låta. Man blir så stolt även över de små framstegen :)

Kommentarer

Postat av: Tess

Publicerad 2011-01-07 23:05:16

Jag förstår inte hur de lyckas med bajset alltså...haha :-D Ja, de där framstegen är så roliga att följa :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela