Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Ännu en natt med sömn

Publicerad 2011-01-20 07:19:53 i Nytt på bebisfronten,

I går somnade Nico klockan 19 ungefär. Han vaknade till ungefär två gånger en timme senare men somnade om direkt igen. Sedan sov han till klockan 01 då han ville äta. Hampus hade lite jobb med att få honom att somna om efteråt men det tog ingen evighet. Efter det sov han till 04.30 då han åt och somnade om tills 06.30. Då ville han egentligen gå upp men ja kände att det känns så onödigt att han skall upp den där halvtimmen eller timmen på morgonen så jag bytte blöja och gav mat i sängen och lät han ligga kvar. Han låg där och småpratade förnöjt med sig själv någon halvtimme men tycks nu somna om.
Vi hoppas på att nätterna fortsätter så här.

Hampus har ju fått nytt jobb nu vilket är såå kul :) Dessutom skall den fuskisen jobba extra på scen på P3 Gold i helgen, så när man själv är hemma och tar hand om bebis som skall han mingla med Sveriges kändaste musiker... Lite bittert... haha.. Nej då, det är roligt att han får möjlighet att arbeta inom "sin egen" branch lite då och då.

 

Idag har vi ett schema att följa. För att bryta den onda cirkeln med att göra mycket lite och bli tröttare och tröttare av det och därmed göra ännu mindre skall vi försöka ta oss själva i kragen. Så idag skall vi ut och gå promenad med lillen och sedan han vi en lista på massa saker som skall göras inne. Kan ju vara kul att få det fint också med tanke på att en vän till Hampus (vår bröllopsfotograf för övrigt) kommer och sover över på fredag.

 

Igår kom förresten snälla mamma på besök. Hon och min farmor hade varit på IKEA och köpt fina saker till oss. Egentligen var det för att köpa en matstol till Nico som de hade åkt men de var tillfälligt slut :(, men blev en bricka till stolen så länge så köper vi den kanske nästa vecka eller så.

Vi fick dock 2 matskålar (låter som han är ett litet djur..haha) till Nico, 1 sked, 1 pipmugg som ser ut som en hund (och som Nico fann extremt spännande), ett matset med pipmugg, skål och tallrik med kant, 3 förvaringspåsar för sopsortering till köket, 1 förvaringsgrej till Nicos rum, 1 pläd, 1 slags väggförvaring och så var det lampor som mamma haft hemma som vi skall ha i trappan inne. Var som rena julafton med andra ord. Mina föräldrar är så himla snälla så det är inte klokt. Nico invigde sin ena skål på kvällen och även pipmmuggen. Då det inte är droppstopp på den så hade han lite svårt att fatta hur man gjorde utan att söla ut hälften men han försökte glatt och mellan försöken stirrade han på hundmuggens lilla ansikte totalt perplex..haha.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2011-01-20 09:42:37

woho, det går frammåt! jädrar va duktiga ni är å har vart. ett bevis på att det går att ändra deras sömn bara man ger sej fasen! :)

å snälla mamman åxå! kerstin dricker med ur pipmugg men ibland ser det ut som hon får en kallsup :P haha

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela