Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Me and the little gnällmonkey

Publicerad 2011-02-08 15:42:41 i Nytt på bebisfronten,

Nico har en lite gnällig dag. Inget är riktigt bra och hans mammighet (vilket man kanske egentligen inte skall kalla mammighet eftersom hans pappa duger lika bra.. bara det är en av oss) är lite värre än vanligt. Har gått lite upp och ner de senaste dagarna, men han vill helst se mig hela tiden annars blir han ledsen. Ibland vill han tiill och med bara få sitta och kramas en stund. Mysigt, men man får ju inte mycket gjort.

Det svåra är när man inte riktigt vet, som i natt då han var så himla ledsen hela tiden. Man spekulerar ju alltid. Är det en fas? Tidsmässigt stämmer det ju in, men då undrar man hur länge den kommer vara. Är han sjuk? Han är till och från lite snörvlig, men inte så man kan kalla det förkyld. Dock har han hostat en hel del till och från de senaste dagarna. Är det tänder? Fast det känns ju nästan fånigt att tro att det är tänder med tanke på att man sagt det i flera månader nu. Varje gnäll så tänker man "är det tänderna?"... men skymtar ju inte en enda tand där inne.

Sedan är det ju det med hans utslag, som till viss del blivit bättre... men jag kan se mer nu att han kliar sig... och en dag kliade han så det blev ett sår i ena knävecket. Om man tar Mildison på utslagen så försvinner de ett tag men de kommer alltid tillbaka, och jag kan dessutom inte ta det på alla hans utslag eftersom de täcker så stor yta att jag hade fått smörja in hela honom och det är ju tydligen inte bra att göra. Försöker dock smörja med fet kräm minst två gånger per dag och som sagt var så är det något bättre... men inte bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela