Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Lycka och lite annat

Publicerad 2011-02-03 14:02:54 i Allmänt,

Jag försöker städa men Nico gör sitt bästa för att förhindra detta. Han vill att jag skall sitta bredvid honom hela tiden, helst skall han kunna ta på mig, annars blir han ledsen. En ny trevlig fas. Han har överlag blivit så där lite besatt av mig och Hampus. Kan sitta och bara stirra på mitt ansikte länge, vill pilla med mitt hår och när man minst anar det stoppar han in sin hand i min mun.

Pratade med mamma i telefonen nyss och hon kommer och hälsar på vilket var en trevlig överraskning. Aldrig kul att sitta ensam en hel eftermiddag med en tjurig bebis.

Tittade lite på nåt program på SVT som hette Jakten på lyckan. Min teori är att människor blir olyckliga av att de tror att de måste vara så lyckliga hela tiden. Eller i alla fall när de tror att lycka är en sådär euforisk känsla som man vill skratta och tjoa när man känner. Lycka för mig är stillsam.. förnöjsamhet.

Det fanns tydligen vissa områden som påverkar om man är lycklig eller ej
Familj var ett tror jag, och på det området ger jag mig själv MVG. Sedan var det jobb/karriär och jag kan väl få G eller VG inom det.. jag är väl inte helt misslyckad jobbmässigt.. nej jag får nog klassas som relativt lyckad. Och så var det fritidsaktiviteter...hmm... IG... finns mycket jag brukade göra, mycket jag vill göra men inget som jag gör... bebis är min fritid nu. Sociala kontakter var det sen... IG nästan.. umgås sällan med någon men känner inget stort behov av det heller för det mesta. Sist var det meningsfulla mål.. och där kan jag väl få VG, har mål det har jag.. drömmar.
Så om man tittar på detta borde jag ju vara rätt olycklig nästan, men det är jag inte.. jag är lycklig... så släng er i väggen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela