Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Jag ångrar mig

Publicerad 2011-02-03 06:13:40 i Allmänt,

Även om det är mysigt att ligga och småprata med sin man klockan 3 på natten om livet, drömmar och hur fint man har det så ångrar man sig lite i efterhand då det visar sig att just den dagen vill ens son absolut, utan diskussion, gå upp klockan 5.30. Nu ligger han nöjt på golvet och utstöter små tjut medan han slår på sin lekställning.
Då och då blir det dock tyst. Det är då han ligger och koncentrerat tittar runt omkring sig för att se om det finns något spännande nog att kanske vända sig om efter, eller eventuellt gapa tills man får. Ibland blir det tyst lääänge. Då har han sett lampan och hypnotiserats av den.

Medan jag ändå sitter här och inte får sova kan jag passa på att berätta att det snart är dags för oss att skaffa en grind till trappan. Man kan numer inte lämna Nico ensam i vardagsummet en endaste sekund om han sitter i gåstolen. Detta insåg jag igår då han satt i denna i köket medan jag lagade mat och han susade runt snabb som blixten fram och tillbaka i rummet på egen hand.

Idag skall jag städa är tanken. Måste bara bli av med känslan av att vara så trött att man kommer kräkas vilken sekund som helst.
Andra saker jag bör göra idag, förutom städa då - vilket är ett ganska omfattande projekt om man går in på detaljplan:
* Ringa Telenor och aktivera min iPhone 4 som jag nu haft i minst två månader
* Ringa Telia och berätta för dem att de är dumma i huvudet och att inget funkar - fortfarande

Sedan har jag två problem varav det ena är lättare att lösa. Vi börjar med det lättare problemet:

Problem 1: Fick ett brev på posten att Fortum kommer stänga av vår el under några timmar 9/2. Detta innebär att min son inte kan få mat under denna tiden vilket inte är så bra. Lösningen blir att åka hem till mamma om hon är hemma då. Smart drag av Fortum att göra en sån sak på vintern förresten...

Problem 2: Vi har beställt nya pellets till pannan. Dessa får man hemkört. Företaget man köper pellets av är dock inte helt serviceminded och kan därför i förväg inte tala om vilken dag eller tid man får sina pellets. Detta innebär ju dels att man inte har en aning om vilken dag man måste vara hemma för att ta emot dessa pellets. Dessutom är det så att för att få dem måste en lastbil köra in på vår parkering = vår bil kan inte stå där = den måste flyttas till gästparkeringen MEN gästparkeringen är full av is och snö så där kan man inte stå nu... och är jag ensam hemma kan jag ju inte ränna runt ute och dona med bilen och lämna bebis inne... Vette fan hur jag skall lösa detta.

Ja, ja.. nu skall jag på toa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela