Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Att vilja, men inte kunna

Publicerad 2011-02-15 18:22:34 i Nytt på bebisfronten,

Just nu vill Nico sova, men han kan inte. Att han vill märker man ganska tydligt... det vissa tecken så att säga.

En Nico som vill sova:
Vänder sig medgörligt på sidan i sängen, tar emot sin napp och börjar treva med den övre handen efter något att hålla i.

En Nico som inte vill sova:
Blir en stel pinne och spjärnar emot så man omöjligt kan vända på honom över huvudtaget (faktiskt helt otroligt hur något så litet kan förvandlas till en slags orubblig kraft), spottar ut nappen och sparkar hysteriskt med benen.

Nu vill han alltså sova, men något hindrar honom... vem vet vad. Varje gång jag lämnar rummet tar det en stund och sedan hör man det karaktäristiska "Nico är missnöjd"-ljudet. Ett slags upprepat bröl...som en inspelning av en mycket mycket liten älgko i brunst som man spelar upp för snabbt: Ööö Öööö Öööö.
När man kommer in i rummet ligger han på rygg i sängen och ser frågande ut som att han inte har en aning om vad som hänt och så gnuggar han sig i ögonen och vänder sig på sidan och väntar på att man skall ge honom nappen.

Han är något av ett mysterium det där barnet.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2011-02-15 21:03:38

fan va du bloggar männska! hinner inte med när jag inte bor vid datorn på heltid! haha

Postat av: HighlanderTess

Publicerad 2011-02-15 23:28:57

Vad gulligt det låter ändå :-) Och ja, när de inte vill något så blir man förvånad över deras styrka. Connor kan också bli som en pinne och det går verkligen inte att få honom att göra något han inte vill.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela