Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Vintern kommer?

Publicerad 2011-12-05 20:41:58 i Allmänt,

Här är ännu ingen snö (även om grannkommunerna tycks ha fått lite grann) och vi hostar oss vidare i tillvaron. Nico är glad och pigg men hostar hemskt och penicillinet är stört omöjligt att få i honom. Att blanda ut det med saker (har testat det mesta) fungerar inte.. han kan på sin höjd ta en liten sipp eller sked för att sedan ilsket slå undan... och jag förstår honom för den lukten och smaken kan inte döljas på något sätt. Att ge honom medicinen och sedan snabbt ge något gott fungerar inte... han spottar allt vad han kan och spottar även ut "det goda". Överfallstekniken med att hålla fast och brutalt spruta in medicinen i munnen fungerade tills han började tokkräkas efteråt. Det enda som går är om vi ger en mindre dos. 2,5-3 ml går att snabbt spruta in och han sväljer då även om han spottar och grimagerar lite efteråt. Sin Bricanyl dricker han dock gladeligen.
Har dock bestämt mig för att ta honom till vårdcentralen imorgon för rådgivning och för att jag vill att de skall kolla hans lungor igen då hostan inte ger med sig.
....
Imorgon blir därför en hektisk dag. Köra maken till körlektion, åka till vårdcentralen, hämta maken efter uppkörning, hem och städa huset som ser ut som ett krig och sedan kommer Nicos farfar på besök.
....
Idag jobbade jag trots min hosta och sedan åkte vi till världens bästa mamma och pappa eftersom pappa så snällt erbjöd sig att byta våra däck och mamma bjöd på mumsig broccoligratäng. Nico var på gott humör och de senaste dagarna har han varit en riktig gosunge som bjuder på pussar, kramar och mys.
Han är en underbar unge den plutten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela