Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Nicos utveckling

Publicerad 2011-12-05 20:55:10 i Allmänt,

Ju äldre han blir desto svårare är det att återge hans utveckling då det händer så mycket hela tiden, men skall ge det ett försök. Nico är nu 1 år och 4 månader, är runt 83 cm lång och väger runt 12-13 kg.
...
Han sover från 18-19 på kvällen till 05-06 på morgonen. När han är frisk vaknar han oftast inget alls på natten men just nu hostar han ju så han vaknar ibland. Han sover oftast runt 1-2 timmar efter lunch vid 12.
...
Han äter bra, när han är frisk, och äter det mesta men han vill äta själv. Han är duktig på att äta med sked och tar sällan händerna till hjälp numer. Han kan dricka ur pipmugg, ur glas, med sugrör och ur liten petflaska om det krävs.
...
Han babblar oerhört mycket men använder nästan inga riktiga ord. Han säger mamma, babba/pappa, titta, där och kallar sig själv för Kickobä. Han kan också ibland säga "komma" om han vill upp i famnen. Annars härmar han mest tonfallet man använder när man säger saker men säger inte ordet utan något eget.
...
Han är väldigt aktiv och springer runt mycket och klättrar upp på stolar (och gärna på bord med om han får chansen). Han tycker fortfarande om att bläddra i böcker och att spela med sina instrument. Han tycker om att måla men helst inte med kritor utan han föredrar bläckpenna. Han är älskar att bygga med Duplo och är väldigt duktig på att sätta ihop klossar. Att spola på toaletten är han också förtjust i. Han spelar även munspel en hel del.
...
Ger man honom något och säger åt honom att slänga det så går han och kastar det i soptunnan, och ber man honom "lägga saker i lådan" så tar han leksakerna från golvet och lägger dem i leksakslådan. Han kan öppna dörrar om han bara når handtaget. Han kan låsa upp mobiltelefonerna, och han vet hur man skruvar av och på korkar på pet-flaskor.
...
Han förstår det mesta av det man säger till honom, även om han ibland skiter i vad man säger :)
...
Ja det var bara en liten del av det han kan nu... finns tusen exempel. Kommer bli ännu jobbigare att skriva om allt han kan när han är 17 år..haha. Vilken lista det kommer bli :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela