Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Mycket bus

Publicerad 2011-12-18 20:17:39 i Allmänt,

Världens goaste unge har vi! Ok, jag erkänner... klockan halv fem i morse tyckte jag kanske inte det. Då var jag såååå trött och sur, och efter att han vägrat somna om efter två timmar kände jag ett inre vansinne. Men när han äntligen somnat om så sov han nästan till 11 och efter det har han varit en busig, glad ängel hela dagen.
...
Han och Hampus har busat helt hejdlöst och mellan varven har vi fått gos. Sedan har han lekt en hel del på egen hand också och tittat i sina böcker. Varje gång han ser ett får så skall han säga bää, antar jag, men istället gör han ett ytterst underligt ljud som låter som ett inandningskrik... ja alltså om man skriker samtidigt som man andas in.
Han tittade också på bilder på sig själv, pekade och sa Kickobä (=Nicholas i hans värld).
Vi har även sett en hel del på Pippi Långstrump, han äälskar Pippi.
...
Var och handlade och när jag kom hem ställde jag påsen i hallen och gick för att byta några ord med Hampus. Innan jag hinner tillbaka så kommer Nico med en banan han plockat upp ur påsen och som han sedan försökt gnaga sig igenom skalet på. Nåja, då visste man att han var sugen i alla fall. Annars är han rätt bra på att säga till. Vill han ha vatten hämtar han en mugg och kommer och viftar med den och gör sina små uppfodrande ljud.
...
Projekt ställa om Nicos dygn lite pågår också. Han har alltid somnat 18 och vaknat runt 05... och vi vill INTE vakna 05. Det senaste har vi dock försökt hålla honom vaken så nära 19 det bara går. Ikväll när vi la honom blev han någon sekund senare superpigg dock så vi tog upp honom, busade massor och la honom nu vid 20... och det tycks som om han somnade utan protester. Hoppas nu att det funkar och han sover lite längre imorgon.
...
Nu skall jag sova för jobb imorgon, men en sista tanke... varför kommer jag nu, när alla redan köpt sina julklappar, på massor va böcker jag önskar mig. Attans. Fatta att det är mindre än en vecka till julafton... känns som oktober fortfarande.

Kommentarer

Postat av: Helene

Publicerad 2011-12-19 05:24:17

Vi har liknande sömnproblem hos oss men Elias vaknar ännu tidigare, ibland redan vid 03.30 och tycker absolut att det är dags att göra morgon... då är man inte glad :(

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela