Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Julen

Publicerad 2011-12-25 09:17:17 i Allmänt,

Blir lite mindre bloggande kring jul men vi har haft det trevligt. På grund av Hampus och pappas jobb så firade vi jul redan på fredagen. Då åkte vi hem till mamma och pappa där det väntade ett berg av julklappar till Nico.
Det inleddes dock med julmat såklart. Nico åt inte jättemycket utan ville hellre sitta på en vanlig stol vid bordet och babbla och vara social.
Efter det så busade han runt. En favorit är att sitta i korgstolen och bli runtputtad i huset.
Sedan var det dags för julklapparna. Nico är ju fortfarande för liten för att fatta själva grejen med att öppna paketen, men han blir väldigt glad för allt han får och skall leka med allt. Det var mest jag och Hampus som öppnade alla tusentals paketen.
Av oss fick han ju en klosslåda och en kassaapparat som han tycker om men inte fattar riktigt än. Just nu är det mest kul att flytta klossarna och pengarna från en plats till en annan. Av sin mormor och morfar fick han bland annat en leksakstelefon som pratar och sjunger och den har han lekt med massor sedan dess, så den var uppskattad. Av sin morbror fick han en xylofon och en leksakstrumpet - som han genast rusade iväg med och inte lät någon annan röra :). Av sina mostrar fick han en annan slags xylofon och en liten kärra med klossar. Av sin gammelfarmor fick han bland annat en docka och en pippi-tröja, av min morbror och mina kusiner fick han bland annat ett gosigt litet får och presentkort på torget och presentkort fick han också av bland annat gammelmormor och gammelmorfar (hade önskat mig detta då jag vill köpa fler filmer till honom). Sedan fick han en stor gosig hund av min moster och små Disneyfigurer av min mammas moster. Han fick även en hel del annat som en gosig pläd, en pall, pengar och... nej, dags att sluta rabbla upp saker nu tror jag. Jag och Hampus fick också fina saker såklart. Jag fick bland annat Keplers senaste deckare som jag sedansträckläste för den var såå bra.
Sedan var det lek med alla saker tills det var dags att gå hem.
På själva julafton jobbade Hampus så jag och Nico åkte till mamma igen och umgicks lite med henne och min bror vilket var trevligt även om Nico var hyperenergisk.
Och idag sov han till 08.20 vilket var suuuperhärligt! Fast nu kastar han saker på mig för att han inte får se på YouTube.
Tack till alla för de fina presenterna, tack till mamma och pappa för julfirandet och även tack till dem för de fina bilderna!
God Jul alla och hoppas ni haft det bra <3

Kommentarer

Postat av: Mamma

Publicerad 2011-12-25 10:26:08

Tack själv älskling:) Det är alltid himla roligt att träffas allihop tillsammans även om det är jobbigt med allt runt om, men när man tittar in i ett par glittrande små spjuverögon då blir man alldeles varm av lycka och kärlek;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela