Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Boktips

Publicerad 2011-12-31 19:41:47 i Allmänt,

Har i dagarna läst två böcker, deckare, som jag kan tipsa om. Orkar dock inte kolla upp författarnamnen just nu så håll till gogo med titlarna och leta er fram i bokhandeln på egen hand.
Den första var en bok med det lite udda namnen Mr Clarinet. På grund av namnet och att den utspelar sig på Haiti så hade jag den förutfattade meningen att den inte skulle vara speciellt bra. Dumt av mig. Den var faktiskt riktigt bra men en intressant och skrämmande intrig. Kändes genomtänkt.
Dock inte lika briljant genomtänkt som den andra boken jag kan tipsa om vilket är Hungerelden, vilket är del två i den triologi som inleddes med boken Kråkflickan. Om man skall säga något negativt, vilket knappt går, så är det att delarna inte är fristående och man egentligen hade velat läsa dem som en enda stor tjock deckare. Dels eftersom det tar ett tag att minnas handlingen helt i den första boken när man börjar läsa den andra och dels för att de alltid slutar så spännande att det suger att vänta nästan ett år på att få läsa mer. Men det är som sagt det enda negativa. Skulle kunna säga att dessa två böcker är de bästa inom genren jag läst. De är intelligenta, genomtänkta, karaktärerna är trovärdiga och inga stereotyper, och intrigen är mångbottnad och lagom skrämmande. Rättare sagt att historien mörk, hemsk och obehaglig men man passerar inte gränsen och börjar gotta sig i ohyggliga detaljer utan låter en få veta det fruktansvärda utan att beskriva det för intimt. Mästerverk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela