Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Nicos preferenser

Publicerad 2011-04-22 17:00:01 i Nytt på bebisfronten,

Nico får mer och mer personlighet, eller vad man skall kalla det. Han har fler och fler saker som han gillar eller inte gillar, tycker är kul eller inte tycker är kul etc. Han skaffar sig en smak skulle man kunna säga.

Hans humor är något suspekt. Igår drog (ibland slog) han ett halv påskägg i ansiktet på Hampus om och om igen och skrattade hysteriskt åt detta. Idag skrattade han otroligt mycket åt att jag sopade på altanen.

Han har ju tidigare varit svår att få att dricka till maten. Nappflaskan kan funka och ibland pipmugg, utan droppskydd, men oftast är det nån klunk och så vill han inte. Upptäckte dock igår att han vill dricka ur vanligt glas. Så det fick han göra idag med. Visst blir det lite spill, men dricker gör han.

Imitera beteenden har han börjat med. Han har ju många gånger sett oss prata i mobilen och har fått "prata" med mormor i telefonen. Idag tog han upp mottagaren till babylarmet som ser lite ut som en mobil, förde den till munnen och babblade en lång harang. Sedan tog han bort den och tittade på den som om han väntade på svar innan han förde den till munnen igen och pratade vidare. Detta gjorde han en lång stund och var riktigt underhållande att titta på.

Hygien är ju en annan femma. Han gråter hysteriskt om man badar honom och han gråter hysteriskt om man försöker duscha men honom. Så just nu tvättas han fortfarande med blöta tvättlappar på hela kroppen. Vi försöker vänja honom vid vatten men han är verkligen livrädd. Att tvättas med tvättlappar gillar han ju inte heller, men då blir han mer arg än rädd så det är lättare att hantera.

Vi har även insett att även om Nico inte kan resa sig själv så kan han stå om han håller i sig. Han börjar även fatta det där med att han måste hålla i sig om han inte skall ramla. Känns som läge för en gåvagn nu. Får se om jag har råd med en imorgon kanske.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela