Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

En sväng till affären

Publicerad 2011-04-12 12:37:45 i Allmänt,

Nico har varit på gott humör idag. Kors i taket. Vaknade 6 men la honom igen efter bara en halvtimma och då sov han till 08.00. Sedan ålade han runt på golvet och roade sig själv både innan och efter frukost. Visst får han sina små utbrott emellanåt men de har idag gått över bara av att jag flyttar honom lite eller flyttar nån sak han stör sig på.

Sedan tog vi och åkte och handlande i ösregnet. Nico såg ut som en liten nisse.



I affären var han på glatt humör medan hans mamma skämde ut sig. Trodde jag hade per pengar på kontot än jag hade så det räckte inte när jag skulle betala. Kunde inte komma åt banken via mobilen för att överföra mer och Hampus sov. Slutade med att jag fick ringa pappa som fick föra över pengar till mig. Tack pappa!
Hela tiden hade jag panik och kände att när som helst kommer Nico tröttna på att sitta här och vänta och få ett utbrott, men han var lugn som tur var.

Precis innan vi kommer hem så somnar Nico i bilen. Jag tänker att om jag väcker honom så kommer det bli som vanligt. Han vägrar sova något mer när vi kommer in och så kommer hans entimmes lunchvila ha förvandlats till tio minuters sömn och han kommer var övertröttoch vansinnig. Så istället för att väcka honom satt jag tjugo minuter i bilen utanför huset så att han i alla fall fick sova en halvtimma.



När vi väl kommit in var det dags att äta lunch. Jag har börjat med en ny grej. Nico äter ju vädigt ofta, men lite åt gången. Han är omöjligt att få i mycket mer än en halv stor burk mat. Därför testar jag nu att ge av en annan slags mat när han inte vill äta mer av den första sorten. Och då äter han lite till och får i sig mer. Vill att han skall stå sig lite längre på det han äter.

Mitt försök att låta honom sova i bilen en stund hjälpte dock inte speciellt mycket. Han är trött just nu men vägrar sova, som vanligt, och för massa väsen... så är lite trött.... och lite irriterad...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela