Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Torsdag

Publicerad 2010-10-21 09:50:52 i Nytt på bebisfronten,

Lite seg idag. Nico sov relativt långa pass i natt, men behövde ungefär en timme för att somna om efter varje matning. Stånkade och muttrade och slängde sig av och an och slog med armarna efter mig när jag försökte stoppa om honom och ge tillbaka nappen han spottat ut för femtioelfte gången.

Även nu på morgonen har hans humör inte varit på topp, men han somnade till i babysittern nyss efter att han suttit och gosat med sin filt en stund. Han är så söt när han gör så. Han tar sin snutte eller filt i båda händerna och gosar med den i ansiktet.

Planen för idag är att tvätta, undersöka toan och gå på promenad. Det där med toan ger mig ångest. Om man inte hade nog att oroa sig över så har det börjat lukta mögel på vår toalett. Har försökt se om jag kan se något, men ännu inte upptäckt något. Vad gör man då? Jäkla skit.

Appropå det där med amning förresten: Som Sofia kommenterade så är det underligt att alla tycker att det är ok att fråga hur det går med amningen. För det första för att det tycks vara en allmän uppfattning att när det kommer till graviditeter och småbarnsskötsel så är det fritt fram att fråga hur privata saker som helst, och för det andra att man utgår från att alla ammar. Nästa gång någon ställer frågan skall jag fråga dem: Jag ammar inte... och hur går det med ditt sexliv?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela