Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Stackars Hampus

Publicerad 2010-10-14 08:45:53 i Nytt på bebisfronten,

Hampus är sjuk och har varit hemma från jobbet några dagar. Trots detta har han tagit det mesta av nätterna. Delvis för att han är snäll och delvis för att han ändå har en annan dygnsrytm än mig (jag blir trött vid 21, han vid tidigast 01). De senaste två nätterna har Nico tydligen inte alls varit så lätt dock. Jag har ingen aning eftersom jag när jag inte har huvudansvaret för Nico sover som en död (min hjärna förstår att passa på).

Jag märkte dock vad Hampus menade när jag tog över honom i morse. Han var riktigt knorrig och gnölig. Låg bara och stånkade och var ledsen. Den där satans magen. Har börjat lära mig dock. Lägger honom på mage på min bröstkorg (går inte alltid då han kan få vansinnesutbrott som en rabiessmittad) tills han rapat av sig och sedan på rygg för lite knäböj. Antingen funkade det eller så ville han bara ut ur sovrummet för nu sussar han sött. Själv skall jag passa på att äta kamben till frukost.

Köpte förresten en ny nappflaska igår. Efter att ha sett ett av Sofias blogginlägg insåg jag att det kanske är brukligt att ha mer än en, och insåg fördelarna, så köpte en till (i storlek större, i grönt, om någon vill veta). Missade invigningen av denna då det skedde i natt dock, men det kanske var lika bra efter att Hampus berättat hur det gick. Tydligen är Nico en vanemänniska och har lärt sig att hans mat kommer i liten, rosa förpackning och att någon försökte lura i honom något från en stor grön behållare tyckte han inte alls om. Tydligen hade han varit helt vansinnig. Nu har han dock vant sig, så kan lägga till lättanpassad och flexibel på listan över hans (mestadels påhittade) karaktärsdrag.


Nico har en tendens att kollapsa efter maten. Han förvandlas till en medvetslös degklump och förlorar all styrsel. Känns lite taskigt att det alltid är när han är så där gött avslappnad som man skall rapa och byta blöjor.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2010-10-14 09:14:51

haha bara EN? gud haha, jag har en per mål så jag slipper diska så ofta. diskar allihopa en gång om dagen :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela