Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Sommarkatter och semesterkatter

Publicerad 2010-10-21 18:10:07 i Åsikter,

Jag har svårt att förstå mig på många människor. Speciellt människor som behandlar djur illa. Hur tänker de som skaffar en söt kattunge på sommaren till sina barn (bara det liksom, som om ett djur är en leksak!) och sedan när semestern är över bara lämnar den där på landet. Eller de som har katt och låser den ute och åker på semester. Hur tänker de? Vad tror de? Att en katt automatiskt hittar mat ute för att den är ett djur? Att de tål snö och isande kyla för att de har päls? Eller bryr de sig helt enkelt inte?

Blir både arg och ledsen. Jävligt arg. Som min mamma sa: man borde klä av dem nakna och släppa ut dem i skogen på vintern så de fick se själva hur kul det är.
Att jag kom att tänka på detta är för att mamma såg en liten kattunge som satt på deras trapp och försökte värma sig på hennes raggsockor i kylan. Den stack dock innan hon kunde fånga in den. Man blir ju ledsen bara man tänker på det.

Nu älskar jag visserligen katter men skulle bli arg oavsett vilket djur man behandlade på detta sätt.

Djur är inga leksaker, inga prylar man kan skaffa och sedan slänga bort!

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2010-10-21 22:12:48

Håller med dig fullständigt!

Postat av: Tess

Publicerad 2010-10-22 00:03:57

Håller med 100%!

Postat av: sofia

Publicerad 2010-10-22 09:53:06

kan säga att innan sommarn är det en enorm topp på avlivningsfronten. plötsligt är alla allergiska, eller den klassiska "den kissar inne vettu". folk avlivar lilla missan för att dom ska på semester sedan kommrr dom med en nyy missan efter sommaren. efter sommaren kommer åxå många grannar in med övergivna katter för avlivning, katter som bara stryker runt som grannen lämnat. det är förjävligt. inte en kul del av mitt jobb :'(

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela