Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Min dag

Publicerad 2010-10-29 17:54:55 i Nytt på bebisfronten,

På MVC pratade vi lite om förlossningen och barnmorskan berättade om vilken hjälp man kan få via sjukhuset OM jag skulle vilja ha fler barn i framtiden. Tydligen kan man om man haft jobbiga upplevelser och/eller känner stor rädsla få gå på samtal innan och upprätta ett kontrakt med förlossningsavdelningen så att man kan känna sig mer trygg. Kändes bra att veta. I övrigt såg allt bra ut.

Sedan var det dags för BVC med lilla knodden som var på gott humör hela dagen. Han vägde runt 6600g, och fortsätter därmed öka ca 250g i veckan, och var 61 cm lång. Har den senaste tiden dock observerat att hans hud är väldigt torr på många ställen så fick rådet att börja smörja med en fet salva. Fick även riktlinjerna att bada honom högst en gång i veckan och inte använda sköljmedel. Hoppas att det är något övergående.

Efter kollen av lillen var avklarad tog mamma honom en stund medan jag fick fylla i enkät som jag och sköterskan sedan diskuterade. Handlade om hur man mår, om man är deprimerad etc. Kände när jag fyllde i den att det är stor skillnad nu mot om jag hade fyllt i den för några veckor sedan. Mycket mindre trött nu och allt känns bättre. Nu känner man sig mer som en mamma och inte bara en förvirrad människa med en baby som man skall hålla vid liv.

Tänkte också att med tanke på en del av frågorna som sköterskan frågade så måste det finnas en hel del svin till killar därute. Frågor om ifall Hampus hjälper till, om han förväntar sig att jag skall städa och laga mat till honom och om han kräver sex fast jag är trött..haha.. Herregud. Min man är en ängel om det är så män därute är. Förresten är han en ängel även om man jämför med de bra killarna. Han ställer upp så otroligt mycket, är en underbar pappa och är väldigt förstående i alla lägen.

När vi kom hem var Nico pigg, glad och pratsam en stund så vi busade lite innan han åt lite i omgångar. Han har svårt att äta när ma är ute och det finns mycket att titta på så han kompenserar med att äta massor när man kommer hem. Tillslut somnade han dock så vi kunde äta middag i lugn och ro. Nu har Hampus tagit med sig honom ner i källaren så att jag kan få vila lite. Är i behov av lite sömn tror jag.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2010-10-29 22:16:44

skönt att det iaf finns En till person som är som jag då hehe. ja man ser den där mobilen som ligger brevid en olycka! att den lixåm flugit ut genom rutan! jag kan även bli orolig om det är upptaget länge på pappas mobil om han är ute å åker i landet... tänker att den kanske slog i nått påväg ut genom den krossade rutan och ringde upp nån när den landade typ på en sten... långsökt, nähä då.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela