Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Mammas plutt

Publicerad 2010-10-05 13:16:36 i Nytt på bebisfronten,

Nu jinxar jag det säkert men jag tycker att Nico blir lugnare oh lugnare för varje dag, även om han har sina små svackor när magen ger sig till känna. Han känns äldre på något sätt.
Idag har han mest ätit och sovit även om vi hunnit busa lite mellan varven också.


Plutten i sin lite för stora Alfons-pyjamas

När jag skulle köpa blöjor igår var Pampers, som jag brukar köpa, slut så testade Huggies istället (ok, mest för att de är så söta..hehe) men tycker inte riktigt om dem. De är så hårda så det känns som om man tar på honom suspensoar. Men kanske är en vanesak.

Beställde lite kläder till Nico från Ellos idag med. Som alltid lägger jag först massor av kläder i "kundvagnen" bara för att de är fina, men så när man kommer till "kassan" så blir jag rationell och plockar bort allt utom det nödvändiga. T.ex. finns det så fina små tröjor och koftor, men just nu är ju temperaturen så att han inne har långärmad body och då är det för varmt att ha något mer över det... och ute är det för kallt att vara utan jacka, men för varmt att ha tröjan under jackan... så de små tröjorna och koftorna skulle helt enkelt inte komma till användning.

Dessutom tycker jag att det mest praktiska nu är att ha body och byxor eller pyjamas/sovpåse för tröjor och t-shirts korvar ju bara upp sig. Tycker de borde sälja mer sparkdräkter att ha dagtid (nu blir det att han ofta har pyjamas på sig om vi bara skall vara hemma för det är det han är mest bekväm i). De hade sparkdräkt på Ellos men bara i rosa och även om jag inte bryr mig så tycker inte Hampus om det.
Blev att jag beställde en 3-pack mönstrade bodys, en 3-pack vita bodys och en 2-pck pyjamas i tunn velour.

Imorgon skall jag åka och handla en till sovpåse till honom, och kanske att det blir något mer, man vet aldrig :) Skall nog se om jag kan köpa en nattlampa till hans rum också. Den lilla lampan vi har nu lyser för starkt. Han kan sova utan problem, men inte jag.

Insåg förresten idag att min son inte är en självgod typ i alla fall. Han började storgråta när han såg sig själv i spegeln när vi gick förbi den...haha... lilla stackaren. Kanske trodde han att något annat barn snott hans mamma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela