Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Malin Wollin

Publicerad 2010-10-23 18:03:54 i Åsikter,

Malin Wollin är lite av mitt hatobjekt. Det händer ytterst sällan att jag läser en av hennes krönikor utan att bli irriterad. Jag tycker att hon är en sådan där feminist som får andra feminister (som jag) att vilja hitta på ett annat ord för vad vi är. Hon tillhör den där feministmaffian om bestämt vad som är ok och inte, hur en kvinna skall vara och inte. De som säger sig kämpa för kvinnans rätt när de egentligen bara vill begränsa oss de med, men på ett annat sätt.

Kanske bäst jag förklarar min irritation denna gången. Hon skriver om burlesk och hur hon tycker att det bara är en annan form av striptease, och hur detta bara går ut på att exponera kvinnors kroppar (hua hua). För det första tycker jag inte att det är samma sak. Burlesken skall göra dig glad, stripteasen skall göra dig kåt. För det andra tycker jag inte att det behöver vara hemskt med att exponera kvinnors kroppar, eller några kroppar alls. Om nån vill exponera, och nån vill titta, så kör på. Meen då blir man ju objetiviseeerad, tjuter feministmaffian. Och so what? Vi objektiviserar varandra hej vilt hela dagarna... i princip alla vi inte har en personlig relation till. Där sitter kassörskan, kanske jag tänker, och har gjort denne till ett objekt. Vi fungerar så, det är enklast så. Det behöver inte vara negativt. Negativt är om jag objektiviserar utan insikt i att det finns en människa "bakom" objektet, eller om jag alltid objektiviserar, eller om det för sig om en fördomsfull eller nedvärderande objektivisering.

Om jag till exempel går till en strippklubb och ser en avklädd kvinna där så lär jag ju se henne som ett objekt på det sättet att jag ser henne och tänker "naken kvinna". Jag tänker inte "Där står Maria 28 år, student och sushiälskare och dansar utan kläder". Men jag vet ju att hon är en person, mer än det hon gör just nu och att hon har känslor, intressen och ett värde. Och så tror jag att de flesta män också är. Klart det finns ett fåtal som kanske ser denna nakna kvinna som ett stycke kött vars enda existens är för deras egna njutnings skull, men jag tror de är ganska få. Jag tror strippor får mer respekt av män än av andra kvinnor - och varför då? Jo, för att Malin Wollin och hennes feministpolare har bestämt vad kvinnor får och inte får göra, vad som är fint och vad som är fult. Och man får inte tjäna pengar på sådant som kan kåta upp karlar för då blir vi utnyttjade vare sig vi vet om det eller ej. Hua hua.

Har feministmaffian ens insikt i att allt de där de gastar om, hemskheterna i att män blir kåta av kvinnor och att vi då rakt inte skall visa upp oss för dem på något sätt, kommer från den kristna medeltiden då alla dessa ideer myntades för att kontrollera kvinnor och asexualisera dem?
Om män blir kåta av att se nakna kvinnor så gött, det är la bra så det kan bli barn gjorda. Hade väl varit astrist om vi äcklades av varandra eller? Och objektivisering utesluter inte respekt och kärlek. Jag kan titta på Hampus ibland och tänka: Fan va hot han är naken. Det innebär inte att jag tycker mindre om honom med kläder på.

Oj vad jag tjatat på nu... men som sagt var - Malin Wollin gör mig lite knäpp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela