Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Ledsen bebis

Publicerad 2010-10-17 08:59:20 i Nytt på bebisfronten,

Lite relaterat till inlägget innan kan jag meddela att Nicos gråtande återkom efter att han sovit till midnatt. Jag lyckades dock sova mig igenom det mesta (vet inte vad som hänt med mig men jag sover som en jävla död tydligen) så Hampus hade hand om Nico.

Tydligen hade han gråtattacker, grät och skrek högljutt då och då i sömnen och fast han var väldigt hungrig kunde han bara äta små mängder innan han blev ledsen.
Jag tog över nu på morgonen och han lugnade sig lite när jag tog med honom ut ur sovrummet. Gav honom magmassage med benböj så han fick fisa av sig lite och då verkade han nöjdare. Dock är han fortfarande gnällig och agiterad. Vill småäta då och då men blir ledsen efter bara några få klunkar och slår bort flaskan.

Har försökt fundera på orsak.

Om man börjar med det faktum att han oftast blir väldigt mycket lugnare så fort man tar honom från sovrummet så kan jag tänka mig två, kanske tre, skäl.
1. Något o sovrummet gör att han inte vill/kan sova där
2. Han får sitta i babysittern när man tar ut honom där ifrån, men det skulle i så fall innebära att han måste veta att så är fallet eftersom han blir lugnare så fort man börjar bära ut honom i insatsen
3. Den som bär ut honom är den som inte haft nattpass och den är därmed mer pigg och framför allt lugn och icke-frustrerad vilket kanske smittar av sig

Men att han varit så himla ledsen förklaras inte av sovmiljö. Det mest troliga är väl att han har magknip som både gör ont och får honom att tro att han är hungrig när han inte är det, samt gör mer ont när han äter.
Skall faktiskt köpa och testa Miniform igen och se om det kan hjälpa. Av inlägget innan kan ni se att jag även skall köpa NAN2.

En mindre trolig förklaring är att han kanske börjar få tänder. Läste att barn får tänder väldigt olika tidigt och att en del kan få de runt 3månader och att "besvären" då startar ca en månad innan. Det stod att ett tecken bland annat är att barnet biter mer på saker, och det gör han verkligen, men trodde att det var det vanliga undersökande beteendet som kom. Bland annat kan han tugga på sin napp och på nappflaskan.
Om han är öm i gommen skulle det ju kunna förklara varför han blir ledsen när han äter och att han är gnällig.

Den som lever får se.
Just nu halvsover han i babysittern samtidigt som han gnyr och gnäller.

Ps. Kan påpeka att han alltså inte sov i babysittern i natt utan efter inlägget om den arga bacillen så hade han ett nytt psykbryt som sedan avslutades genom att han efter många försök helt plötsligt somnade när vi la ner honom i barnvagnsinsatsen... och där sov han sedan i 4 timmar lugnt.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2010-10-17 09:30:25

har ni provat att införa lite kvällsrutiner med nico? att lägga honom en viss tid åså? tycker nattsömnen fått en himla bra rutin här sedan hon börjat förstå vad som är kväll, natt och dag. :) oavsett hur mycket hon skriker på kvällen så somnar hon nu vid 22 när jag lägger ner henne i sin lilla säng.

Postat av: FLOOSAN

Publicerad 2010-10-17 10:26:41

det är inte stopp i magen?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela