Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Kommentarssvar

Publicerad 2010-10-28 14:41:07 i Åsikter,

Fick en kommentar om att KD har en bra familjepolitik, och det håller jag med om. Det har de, men jag tycker inte om politik som har religion som grund och framför allt skulle jag personligen aldrig rösta på ett parti som motverkar homosexuellas rättigheter och som gjort bland annat följande uttalanden:

”Få grupper är så aktiva i sin politiska lobbyverksamhet som de organiserat homosexuella. Systematiskt och intelligent driver de politikerna framför sig. Och eftersom politikerna inte aktivt försöker analysera situationen blir de många gånger passiva statister i den politiska debatten om samlevnadsfrågorna. De organiserat homosexuella använder mycket medvetet olika ‘bräckjärn’ för att öka sitt ‘Lebensraum’, för den livsstil som är deras.”

Ingvar Svensson, 1992, riksdagsman för KD, ledamot i konstitutionsutskottet och suppleant i civilutskottet. Tog sedan tillbaka uttalandet, som han kallade ”idiotiskt”.

”Homosexäktenskap slår sönder grunden för hela familjerätten. [...] Har man väl accepterat homosexäktenskap återstår inte längre några rationella skäl att inte tillåta månggifte – polygami.”

Alf Svensson, 1990. Fd partiledare, Kristdemokraternas Europaparlamentariker, ordinarie ledamot i biståndsutskottet och ersättare i utrikesutskottet.

 

”Möjligheterna att sedan få gå ut i skolorna och propagera för den homosexuella livsstilen syns sedan inte långt borta. De flesta föräldrar fasar säkert för en sådan utveckling. Att våra barn under uppväxtåren, då könsidentiteten under vissa perioder är svag, i skolan ska kunna påverkas att tro att det kvittar vilken livsstil man väljer, är en utveckling som skrämmer. Det ska naturligtvis i skolor informeras om att vissa människor är eller har blivit homosexuella och att dessa har samma människovärde som alla andra, men att gå vidare och mer eller mindre värva nya människor till denna livsstil är en olycklig utveckling.”

Lars Lindén, 1993. Riksdagsman för KD

 

”vad händer om man växer upp med homosexuella föräldrar och upptäcker att man tycker att homosexualitet är onaturligt?”

Daniel Liljeberg, 2001, politisk sakkunnig på regeringskansliet.

 

”Så länge de [homosexuella] inte säger något är de väl nöjda. Jag kan inte tolka det på något annat sätt. Sen gör vi inga särbehandlingar för homosexuella eller de som har andra sjukdomar. Jag vet inte ens om de finns. Jag lever ett normalt familjeliv och har aldrig diskuterat saken.”

Sven Olof Dahlgren, 2001, kommunalfullmäktigeledamot i Lycksele.

 

”Våld mot naturen. Det kommer aldrig någonsin att bli något positivt av att vi i sverige försöker göra något onaturligt naturligt. Det är att göra våld mot naturen, Naturen kommer att reagera tillbaka, vilket den redan har gjort. När kor får äta kadaver, det vill säga äta upp mjöl gjort på döda kor- vilket inte ingår i deras naturliga beteendemönster- då slår naturen bakut. När människan använder sexualiteten på ett onaturligt sätt – då slår naturen bakut. HIV och aids är talande bevis. Detta sprids mest via onaturlig analsex. På något sätt kommer naturen också att slå bakut om vi nu tvingar barn in i onaturliga familjeförhållanden, vilket blir fallet om de homosexuella får igenom sina adoptionskrav. Kristdemokraterna säger ett tydligt nej till homoadoptioner- för barnens skull.”

Elisabeth Grönlund, 2002. Kommunalfullmäktige ledamot i Skellefteå för Kristdemokraterna, ersättare i landstingsfullmäktige i Västerbotten.

 

(citat tagna ur text på www.jonasgardell.se)

Kommentarer

Postat av: Tess

Publicerad 2010-10-28 17:10:50

Tycker också det är hemskt att man nedvärderar folk p.g.a. deras sexuella läggning. Finns en del heterosexuella som är riktigt usla föräldrar, men de har större rätt att vara föräldrar än homosexuella bara för att...:-/

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela