Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Bye bye kontrollfreak

Publicerad 2010-10-16 10:33:30 i Att inte vara en milf,

Nu på morgonen har tre fåglar flugit in i vårt vardagsrumsfönster. Men fåglarna på ön är tuffa, de bara skakar av sig och flyger vidare. Men det var inte alls det jag skulle skriva om...

Jag har alltid varit lite av ett kontrollfreak, men har börjat inse att det är kört. Lika bra att lägga ner den egenskapen.
Bebisar tycks leva för kaos. Nico skrattar alltid som mest när han lyckats ställa till den; kissat på mig, sparkat iväg strumporna, kräks över den nypåsatta bodyn....

Känner lite skräck inför den dagen han börjar gå. Samtidigt som jag ser fram emot det som fasen såklart. Vad kan han då hitta på? Jag är nämligen sådan som är otroligt rädd om allt jag har, speciellt mina böcker. Om jag får ångest av tanken på hundöron i boken, hur tror ni då inte att det känns när jag tänker på utrivna sidor eller klotter i böckerna?
Jag måste alltså ta bort alla böcker från de nedersta hyllorna eller skapa någon form av bokskydd (och då ser man dem ju inte... mina stackars böcker... instängda och ensamma... om man inte tar plexiglas som H föreslog... rätt smart).


Nico är lite fisförnäm av sig...hehe

Innan jag fick barn så brukade jag också störa mig lite när människor hade lådor med leksaker och stuff i sina vardagsrum och kök. Brukade tycka det såg så rörigt ut och tänkte att barnen kunde väl ha sina saker på sitt rum...HAHAHA!!! Åh vad jag visste lite om hur det är att ha barn. Nico kan inte ens förflytta sig och hans saker ligger överallt! Denna lilla varelse har liksom lyckats ta över hela huset. Det är hans hus och jag och Hampus är inneboende och slavar. Så är det bara.

Men eftersom jag fortfarande inte vill ha massa platsbackar med saker överallt så funderar jag på att om jag ändå inte kan ha mina böcker på de nedersta hyllorna så kan jag ju kanske köpa snygga flätade korgar att ställa där med leksaker och sånt i. Se till att lillens saker i alla fall passar in i inredningen. Märker ni? Jag försöker återfå kontroll igen... Jag är en sådan sucker :)


Har grabbat tag i och försöker äta upp mammas (min) hand

Kommentarer

Postat av: Tess

Publicerad 2010-10-16 12:36:39

Haha...känner igen mig :-D

Postat av: Fina Frun

Publicerad 2010-10-16 13:48:59

så söt :)

stackars små fåglar!

Postat av: sofia

Publicerad 2010-10-16 13:56:00

haha du, jag är likadan, mår dåligt av tanken att kerstin ska gå å fingra på allt sedan! och jag har försökt matcha alla hennes grejjer till vår inredning hehe, babysittern är rosa/svart, precis som vårt vardagsrum, och babygymmet är iaf limegrönt å lila, hittade inget i lime/rosa. fan ;) hennes nappar å nappflaskor matchar åxå! sån är jag, och jag skämms inte! jag vill inte ha en massa fula prylar i vardagsrummet, jag kommer skaffa en matchande förvaring och så får jag städa upp alla leksaker tills den dagen hon kan göra det själv ;)NU fattade jag vad du menade med hundöron! när jag läste att du inte gillade hundöron i böcker tänkte jag på hundar med öron, lixåm att du inte gillade hundars öron i böcker och jag fattade inte riktigt hur man kunde ha nått emot det? och tänkte att du kanske inte är så förtjust i hundar hahaha.

Postat av: FLOOSAN

Publicerad 2010-10-16 18:26:20

haha..sicken goding

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela