Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Vissa är idioter

Publicerad 2010-11-17 09:49:36 i Åsikter,

Jag brukar läsa Katrin Zytomierskas blogg, och brukar tycka att hon är sådär lite härligt ärlig och provocerande. Men idag när jag läste blev jag bara förbannad. Hon är utsedd till Årets Mama, av just tidningen Mama, och på grund av detta gav hon lite råd angående föräldraskap. Risken finns att hon inte ens tycker så utan vill provocera, men jag tycker det är lika illa ändå.

Hon skriver bland annat att det är helt ok att dricka vin då och då under graviditeten. Visst, lite vin då och då kanske inte orsakar fosterskador eller men för livet. Dock visar studier att efter endast ett glas vin är bebisen medvetslös i magen. Avdäckad med andra ord. Skulle man efter barnet fötts utsätta det för medvetslösahet bara för att man vill ha lite kul?

Hon rekommenderar även alla att låta sina bebisar sova på mage. Detta trots att fallen av plötslig spädbarnsdöd minskat drastiskt sedan man började råda föräldrar att inte låta bebisen sova på mage. Visst är risken liten att något händer, men bör man verkligen uppmana folk till det? Helt klart finns det bebisar som hellre sover på mage och inte alls tar skada av det, och det är upp till var och en, men att uppmana till något som kan vara farligt?

Sedan stör jag mig på att hon tror att alla bebisar är på ett visst sätt bara för att hennes är det, som om alla var likadana med samma behov och samma preferenser. Som om jag skulle påstå att alla barn vill äta i babysittern bara för att mitt eget barn vill det.
Ett barn och hon tror att hon är expert...

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2010-11-17 12:01:38

läste det där. så sjukt. hon är inte riktig den människan. hoppas hennes nästa barn blir skitjobbig. innan hennes förlossning påstod hon ju att det bara var inställning till smärtan som gjorde om man pallade eller inte, hon pratade ner alla som tog smärtlindring osv. sedan när hon stod där själv var hon inte så jävla kaxig längre och tog både eda och bröt för ks mot slutet...

Postat av: Tess

Publicerad 2010-11-18 00:13:31

Jag har bara läst hennes blogg några få gånger eftersom hon alltid verkar vara ute efter att provocera och det är väldigt tröttande. Men av det jag läst verkar inget alls vara vettigt. Alla barn är som sagt olika och har olika behov. Jag skulle inte heller lämna mitt barn ensamt i bilen om det sov så att jag kunde shoppa....usch nej :-/

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela