Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Skrämseleffekt

Publicerad 2010-11-23 07:49:59 i Allmänt,

Nico sov superbra i natt. Han somnade vid 20 igår, sov till 02.30 då han åt och somnade om. Sedan vaknade han vid 06.30 och åt och somnade om igen. Så det var inte han som stod för skrämseleffekten.

När jag kom upp i morse hörde jag med en gång en katt som vrålade för full hals. Detta visade sig vara Tesslan som råkat bli instängd i pannrummet/tvättstugan igår kväll. Saken är bara den att vi inte låter katterna vara där inne, bland annat då den förra ägaren lagt ut råttgift där.

Jag fick fullständig panik och visste inte vad jag skulle göra. Googlade på lika tecken på att ett djur fått i sig råttgift men överallt stod det att man skulle kolla om katten hade blekt tandkött - vilket inte är helt lätt på en katt med svart tandkött... Tesslan själv verkade dock mest glad över att vara befriad från sin fångenskap.

Hade själv aldrig sett råttgift där, men då jag väckte Hampus sa han att han sett en låda på ett ställe som han inte trodde att en katt kunde komma åt. Han gick ner och kollade för att se om det såg ut som Tesslan varit på lådan och den såg helt orörd ut. Han kom upp med den och det var en gammal jävligt dammig kartong med två små hål i varje ände som mössen skall kunna komma in genom. Den såg verkligen ut som ingen varit i närheten av den på flera år, och mysigt nog låg det ett gammalt förtorkat muslik i den...:/ Så nu åkte lådan ut ur huset.

Kollat på SMHI:s hemsida där det står att det skall snöa hela dagen (men det snöar inte nu) och även imorgon. Vi behöver ju dock ta oss till Uddevalla för att köpa pellets. Får se hur det blir med det. Beror på tre saker:
1. vädret (vågar ju köra, men långtsamt... och långsamt på en 90-väg uppskattas kanske inte av andra)
2. hur jag mår (hosta så man spyr är inte så bra när man kör bil)
3. hur lillen mår (han verkar dock inte alls sjuk än så länge)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela