Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Nicos önskelista

Publicerad 2010-11-14 09:53:35 i Stuff,

... eller ok... det är kanske mer min då...

Som ni kanske vet har vi ingen TV. Nackdelen är att man inte kommer kunna sätta lillen framför barnprogrammen och få lite paus. Fördelen är att vi kan köpa DVD och själva bestämma vad lillen skall se på. Tycker det går så mycket skräp på tv, och vi är absolut allergiska mot Teletubbies. Gärna barnprogram där man lär sig något och gamla fina klassiker. Satt och kollade lite på sådana filmer/serier vi skulle vilja ha till lillen. Nästan allt man kunde tänka sig fanns att köpa på cdon och discshop.


Nu när han är liten, eller inte NU men om ett tag, är det kanske mest underhållande med tecknat. Tycker inte om de där nya Byggare Bob och talande tåg och sånt. Tycker mer om klassiker som Bamse, Alfons Åberg, Spöket Laban och Mumintrollen. Dock har jag hört en hel del gott om Drömmarnas trädgård så det kanske kan vara något också. Har dock inte sett det själv.

Sedan vill man ju såklart ha alla Astrid Lindgrens filmer. Som liten kanske t.ex. Bullerbybarnen, Lotta på båkmakargatan och Pippi är roligast. Mio min mio och Bröderna lejonhjärta är nog för lite större barn. Så småningom får han väl få Karlsson på taket med även om Karlsson är satans läskig.


Med tanke på att lära sig saker så älskar jag Eva Funckes (?) program som finns att köpa samlade i boxar. Hon lär barnen om allt möjligt på ett pedagogiskt och kul sätt och dessutom är hon ju mysig som en favvodagisfröken.
Evas funkarprogram säsong 1 och 2, Evas pyssel och plåster och Evas superkoll.




Ett annat bra svenskt barnprogram som finns att köpa på DVD är det underbara Myror i brallan som lär barn om djur och natur. Gissa bajset, är ju bara bäst :)


Sedan har vi såklart en del klassiker man bara måste ha. Har ju redan köpt Fem myror är fler än fyra elefanter, men vill också ha Från A till Ö och, med tanke på vem hans pappa är så är det ju ett måste, Skrotnisse.



Om man beställer från nätet kostar många av dessa serieboxar nästan ingenting (andra är lite dyrare) så det är bra tips till den som vill köpa julklapp till Nico. Än så länge förstår han ju inte vad han får så då kan man passa på och önska honom sådant som vi vill att han skall ha :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela