Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Mini-Ullared

Publicerad 2010-11-13 09:08:09 i Tipshörnan,

Har jag berättat att vi här på Orust har ett mini-Ullared? Liksom Ullared så har de nästan allt och till bra priser, och folk kommer långväga ifrån för att handla där. Dock är det avsevärt mindre än Gekås... men det kan bara finnas ett Gekås.. så är det ju :)
Göksäter är från början en lanthandel som öppnade 1866 och som sedan expanderat med tiden.

Jag kan inte riktigt förstå de som reser megalångt för att handla där, men om man är i trakterna eller bara har några mil att åka så rekommenderar jag det verkligen.

De har bland annat hemtextil dvs. sängkläder, kuddar, täcken, handdukar, stolsdynor, gardiner m.m. m.m. Jag har nog köpt alla mina handdukar där.

De har också tyger, garn, sytråd och andra sytillbehör, gardinstänger m.m. Jag har köpt alla tyger till barnrummet här och även tyget till mina köksgardiner. Göksäter och Gekås har ofta liknande produkter vilket innebar att jag kunde köpa sängkläder på Gekås och sedan köpa likadant tyg för gardiner på Göksäter.

Kläder och skor finns i något mindre skala. Oftast köper jag inte sådant där, men man kan fynda ibland. Underkläder och strumpor köper jag dock mycket av där, samt barnkläder. Deras bebiskläder är inte riktigt lika billiga som på Gekås, men helt klart billigare än i andra affärer. En body till Nico kan där kosta kanske 50 kr eller så.

Leksaker har jag också handlat där. De har leksaker för olika åldrar, men främst för de yngre. Både leksaker, nallar, pyssel och spel. Vid leksakerna finns även block, pennor, skolmaterial och taveldukar som både stora och små kan måla på. Själv har jag köpt tavelduk där till jättebra priser, och även fotoalbum och annat smått och gott.

Har man med sig sin man/kille/sambo brukar han tycka mest om avdelningen med verktyg. Är dock inte bara verktyg där utan allt möjligt för den händige som eluttag, spik och skruv, arbetshandskar, spadar, målarfärg, penslar... ja ni hajjar... det mesta inom det området. Hampus har fyndat en hel del där. De har vid denna avdelningen även förvaringslådor av olika slag, papperskorgar och liknande som jag har köpt en del av. Det finns även en mindre husdjursavdelning.

En av deras avdelningar kallar de husgeråd och bosättning och precis som man hör på namnet så hittar man där bestick, köksredskap, tallrikar, glas, muggar, skålar, ramar, stekpannor, kastruller etc. Här har jag köpt jättebilliga men fina glas av olika modell (dricksglas, vinglas, whiskeyglas, shotglas osv.) och mycket annat.

På avdelningen för heminredning finns tavlor, lampor och lite annat smått och gott. Även en del större möbler som hyllor, stolar m.m.

Bredvid detta finns mattor. Har köpt båda mina köksmattor, min hallmatta och alla mina dörrmattor där. Fina mattor till toppenpriser.


Förutom allt detta har de även säsongsprodukter som julpynt, halloween- och påsksaker, trädgårdsverktyg och trädgårdsdekoration samt jättefina trädgårdsmöbler.

Sedan finns det lite av varje förutom detta. T.ex. har de massor av billiga blockljus så det köper jag en hel del där. De har också billiga förbrukningsvaror och hygienartiklar som hushållspapper, toapapper, papperstallrikar och plastbestick (perfekt om man skall ha kalas), schampo, balsam, tvål, bakplåtspapper, tandkräm osv. Man kan också finna lite borstar, hårspännen och liknande samt massa annat smått.
Som sagt var, det mesta...


Min plan är att i framtiden åka två gånger om året till Ullared och handla, och resten av året köps det som behövs på Göksäter. Då kan man spara massa pengar :) Men kommer ju såklart handla en del på andra ställen med.. men det mesta kan man fixa på dessa ställen om man som jag inte bryr sig om märken eller trender (dock finns märkeskläder och trendiga saker på båda dessa ställena... även om utbudet varierar mycket).

Så är du i trakterna så är Göksäter ett tips.

Bilderna tagna från Göksäters egna hemsida www.goksater.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela