Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Hur fan lyckas ni?

Publicerad 2010-11-26 12:19:00 i Allmänt,

Jag har nu tittat runt lite bland de bloggar som skrivs av de andra i gruppen Augustimammor och jag måste erkänna att jag känner mig lite sur... Bitter, kanske är ordet... Nästan förbannad på ett sådant där avundsjukt vis.

Hur fan får ni tid att hålla så jävla rent?! På varenda bild ser man i bakgrunden fina välstädade rum. En del ser ut att vara hämtade ur någon jäkla inredningstidning så fint och städat är det. Hur lyckas ni?

Här ser ut som faen. Ligger kläder, barnleksaker, filtar och jag vet inte vad lite överallt. Utplacerad disk som liksom hamnat där jag för tillfället var när Nico började tjuta och som jag sedan glömt bort.
Inte så att jag inte städar heller... nej då.. jag städar fan varje dag, men sen stökar jag ner lika mycket eller mer en stund senare.

Innan Nico föddes hade jag ett rent hus. Jag var stolt över vårt hus. Nu är det som... jag vet inte vad. Inte är jag stolt i alla fall. Hur får man tid? Hur får man ork?
Nu kan jag inte ens trösta mig med att det är likadant för alla med småbarn... inte efter att ha sett era idyllbilder... Fan ta er! :)

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2010-11-26 12:40:13

haha jag är nog en av dom. här är det alltid städat för jag är så jävla pedant med mitt eget hem och går i taket av damm på min svarta tv bänk och hundhår i soffan. jag har nu rollat min soffa så mycket att den är noppig. snyggt. men jag bryr mej inte ett smack om hur andra har det. sedan städar jag upp filtar å leksaker från golvet hela tiden eftersom jag inte vill ha hundhår på det...



det är pinsamt, men det första jag gjorde när vi kom från bb var att lägga ifrån mej kerstin och börja rolla soffan, efetrsom den var helt jävla hårig efter att mamma å pappa bott här haha.

Postat av: Ulrica

Publicerad 2010-11-26 13:47:22

Vi har ett ganska stort hus så själva nerstökandet är ganska ok när man kan sprida ut det =) Däremot tycker jag att det är svårt att prioritera tid till att dammsuga, damma och skura. Dessutom är det ju så vansinnigt tråkigt. Vi bukar ta ett ryck och hjälpas åt för då går det ju faktiskt ganska fort, men ack så jobbigt innan det är gjort.



Så kollar du på mina kort kanske inte dammet syns men det finns, jag lovar!!! =)

Postat av: Ulrica

Publicerad 2010-11-26 13:49:24

Förresten så har jag en madrass numera på golvet där jag tillbringar en hel del tid med att leka med Jonah. Den är bredvid babygymmet. Där finns numera de flesta leksakerna också så den delen av rummet är riktigt stökig men så får det vara. Det ska väl synas att man har barn =)

Postat av: Tess

Publicerad 2010-11-26 22:48:45

Här är det också stökigt :-) När jag hunnit städa en del av lägenheten så är en annan del stökig och när jag hunnit städa den så är den första delen stökig igen. Men då brukar jag säga till mig själv: Vad vill jag att min son ska minnas från sin barndom? Att han bodde i ett perfekt städat hem eller att han hade en mamma som tog sig all tid i världen med honom och bara honom :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela