Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Denna jävla snö

Publicerad 2010-11-22 14:40:03 i Allmänt,

Jag bor i Sverige av två anledningar tror jag:
1. Närhet till familjen
2. Bekvämlighet

Närhet till familjen är ju inte så svårtolkat. Jag hade tyckt det var skitjobbigt om jag inte kunde träffa mina föräldrar, min bror och min släkt när jag ville.
Med bekvämlighet menar jag att det är bekvämt att bo här när man alltid gjort det. Man kan språket, man vet hur saker funkar etc.

Annars hade jag fan flyttat. Någonstans där det aldrig blir sådan här vinter. Det behövde nödvändigtvis inte vara supervarmt, för det gillar jag inte heller, men sådär lagom.. och ingen jävla snö. Jag hatar snö!
Snö har en enda positiv sak och det är att den glittrar fint när man sitter inne och tittar ut på den. Allt annat är skit. Den är kall, blöt, orsakar halka, blir till slask.... hate it.

Nu säger SMHI att det skall bli snöstorm... i flera dagar! Jag har inte tid med en satans snöstorm. Jag behöver ta mig till Uddevalla och köpa pellets. Visst KAN jag köra, med min nya superbil, men låt mig vara ärlig.. om det snöar mycket och finns risk för halka så kör jag långsamt. Man SKA köra försiktigt när det är halt. Men det finns alltid de som tycker att de vill köra som vanligt och så blir de irriterade på mig, ligger upp i röven på en, gör livsfarliga omkörningar... Därför vill jag inte ha en satans snöstorm om jag skall köra till Uddevalla.

Om det inte vore så att global uppvärming orsakar kallare klimat här i norr så skulle jag fan gått ut och satt bilen på tomgång för att skynda på processen.

Kommentarer

Postat av: Ulrica

Publicerad 2010-11-23 11:43:07

Jag håller helt med dig. Jag är absolut ingen vintermänniska. Ja gillar årstidsväxlingarna men det skulle vara mycket mer av vår, sommar och fin höst. Snö kunde det få vara en kortare period runt jul och fram till barnens portlov vecka 7 som längst. Då ska det dessutom vara lagom med snö och den ska komma och sen ligga kvar så man slipper skotta och slasket och dessutom hålla sig på bara någon minusgrad med solsken. Då är vinter ok =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela