Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Kunde inte hålla mig

Publicerad 2010-12-23 20:12:41 i Nytt på bebisfronten,

Jag är s kass. Kunde ju inte hålla mig med Nicos julklapp utan var tvungen att låta honom testköra innan jag packade in den..haha. Den var mycket uppskattad (tills dess att den gjorde nåt okänt han inte gillade och han blev arg, slog till den och började gråta..hehe..som med alla hans leksaker).

Detta var alltså ett "mini-piano". Den har tre stora tangenter i olika färger och till varje tangent hör en stjärna i samma färg. Sedan finns tre inställningar: 1. Om man trycker på en tangent så spelas en snutt av ett känt musikstycke samtidigt som stjärnorna blinkar 2. Om man trycker på en tangent så lyser tillhörande stjärna och ett vanligt pianoljud, en ton alltså, hörs 3. Om man trycker på tangenten så lyser tillhörande stjärna och ett slags "laa" ljud hörs (som om någon sjöng "laaa" alltså).

Vi hade på den tredje inställningen och Nico blev helt uppslukad av det hela. Jag blev förvånad över hur snabbt han lärde sig att det kom ljud om man tryckte på tangenten, och att han förstod att man var tvungen att trycka hårt. Med stor koncentration tryckte han på den ena efter den andra.

Titta på bilden nedan, ser han inte ut som en liten pianist? :)


I övrigt kan jag berätta att han hade en lite gnällig morgon men annars har dagen varit riktigt bra. han har sovit när han skall sova och varit på bushumör när han varit vaken, med undantag för några gosestunder då han velat sitta i knät och kramas.
Nu på kvällen somnade han nästan med en gång. Han har dock vaknat till av att han tappat nappen några gånger, men gnäller då nästan i sömnen och bara man stoppar in nappen så somnar han om.

Vår plan ikväll är att runt 21.30-22 så tar vi och ger honom mat i sängen även om han inte är vaken och hoppas på att detta får honom att klara sig genom mer av natten utan att vakna. Om jag inte somnar innan dess är klart.

Hans Bumbo-babysitter kom på posten idag med. Han verkar tycka om den och han kan ju sitta upprätt i denna. Dock undrar jag om den är gjord för mycket smala barn för han kommer inte kunna ha den länge då han knappt fick plats med sina små tjocka lår i "benöppningarna".

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2010-12-23 20:29:16

hahaha! kunde du inte hålla dej haha... å ja, han ser ut som en pianist :) god jul på er med!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela