Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Kärleken

Publicerad 2010-12-12 18:13:21 i Kärleken,

Jag är en av dem som ärligt kan säga att jag faktiskt älskade Nicholas från första sekund, eller i alla fall från den sekund jag klarnat till nog efter förlossningen för att fatta att det var ett barn som låg på mitt bröst - mitt barn - vårt barn. Dock var den där första kärleken mer en förlängning av den kärlek jag känner för Hampus. Jag älskar Hampus, Nico är skapad av delar av honom och därför älskade jag även Nico. Han var ett band mellan oss och det älskade jag honom för.

Men med tiden blev den där initiala kärleken en separat kärlek. En egen kärlek. En kärlek reserverad enbart för honom. Jag kan inte, som jag hört en del andra göra, säga att jag automatiskt älskar honom mer än jag älskar Hampus. Det är en annan kärlek. En villkorslös kärlek, så på ett sätt är det kanske starkare än all annan kärlek. Det finns trots allt saker Hampus skulle kunna göra hypotetiskt sett (i verkligheten skulle han aldrig göra det) som skulle kunna kanske inte utplåna, men förstöra, vår kärlek medan Nico hade kunnat göra vad som helst och jag skulle fortfarande älska honom.

Det går inte att beskriva hur jag känner när jag tittar på denna underbara lilla människa, som utvecklas mer och mer för varje dag. Det närmaste jag kan komma är känslan av att bli insvept i en stor mjuk och varm filt när man fryser riktigt mycket. Jag är en lyckligt lottad människa som fann någon som Hampus och gav liv till någon som Nico. Och det gör mig ännu mer lycklig att veta att min son kommer växa upp med människor omkring sig som avgudar honom och som skulle göra vad som helst för honom.

Kärlek

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2010-12-12 19:20:17

åh vad fint du skrivit! <3 nico är så fin, jag tycker han borde bli ihop med kerstin sedan.

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-12-12 20:31:35

Du milde vad lik Hampus han är på den bilden, helt otroligt:)) Ja, nu vet du hur det känns att älska någon över allt förstånd:)) PUSS

Postat av: Belliz

Publicerad 2010-12-12 20:42:12

Åh, bra uttryckt! Precis så är det jue!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela