Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Just nu: lugn...typ

Publicerad 2010-12-02 17:07:03 i Allmänt,

Just nu är det stillsamt i huset. Nico sover. Han har sovit mycket idag igen, men han har inte någon direlt feber. Pratade med BVC och deras läkare sa att det nog inte var någon fara. Att bebisar kan växla i temperaturen och om han i övrigt inte verkar sjuk så kan man avvakta lite. Och han äter ju bra, kissar och bajsar som han ska och han har ju vakna stunder då han är glad och kommunikativ. Tänker att det inte är bra för honom att släpas till doktorn för massa obehagliga prover heller så ser hur det verkar de kommande dagarna. Kanske har han bara en jobbig fas.

Hämtat och lämnat paket idag. Fick den söta Tummen-overallen som jag köpt på Tradera. Även om han inte använder varm uteoverall så himla ofta är det bra att ha hemma.
Ett av grannbarnen kom och lämnade jultidningarna jag beställt också, eller tidningar och tidningar... var en väggkalender och två barnböcker. Idag var hon inte lika artig som vanligt. Det jag köpte kostade bara lite mer än 200 och jag frågade om hon hade växel på 300. Hon tog emot pengarna och stod sedan helt stilla en lång stund innan hon sa menande: Många säger "behåll växeln"...

En av Robbans katter har mystiskt försvunnit... i rummet där de var instängda. Vi är helt förvirrade och fattar ingenting. OM katten hade rymt ut i huset som hänt en gång innan så borde ju någon av mina katter ha observerat detta, men de verkar helt normala. I rummet där Robbans katter är finns dock inte speciellt många ställen att gömma sig och vi har verkligen letat därinne båda två och katten går inte att finna.... Ett jäkla mysterium. Får väl vänta tills imorgon, men har den inte visat sig då blir det väl till att vända upp och ner på hela rummet... eller hela huset.

Nu skall jag vila lite nån timma innan vi skall laga mat och sedan mysa lite. Hampus har fått bli sjukskriven denna veckan så skall försöka passa på att ha det ganska lugnt, försöka hitta normaliteten igen och sedan ta nya tag nästa vecka. En del människor tycker att man inte får lov att "deppa ihop" och att man måste låta livet gå vidare med en gång när någonting jobbigt sker.. Så tycker inte jag. Jag tycker att man måste få ge sig själv lite tillåtelse att må dåligt också, så att man sedan kan lämna det bakom sig. Försöka rusa genom en jobbig period är aldrig bra. Saker får ta den tid det tar, som sagt var. Att man kan må bra i själen är viktigare än julpynt och skottade trappor.

Kommentarer

Postat av: Mamma!

Publicerad 2010-12-02 19:17:23

Visst är det viktigare,bry dig inte om kommentarer (jag inser från vem) de menar dock bara väl:))

Postat av: sofia

Publicerad 2010-12-02 20:05:06

hehe många säger behåll växeln... haha.. beror väl kanske på hur mkt ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela