Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Julafton steg för steg

Publicerad 2010-12-25 08:21:10 i Nytt på bebisfronten,

Igår väckte jag Hampus vid halv 10 och så åt vi lasangerester till frukost :) Sedan bytte vi julklappar med varandra. Efter det var det lite rusa runt och fixa i ordning sig själv och allt som skulle med.

12.30 åkte vi till mamma och pappa, så vi var där runt 13. Kom dit så tidigt för att hinna träffa lillebror med tjej innan den åkte vidare för att fira jul hos hennes föräldrar.
När vi kom dit var Nico lite hungrig och mamma och pappa tyckte att han kunde få smaka mangopurén de hade köpt. Och oj vad han tyckte om det. Tror att mamma och pappa har bilder på hur han gapade så stort han bara kunde redan när skeden var en halv meter ifrån honom :)


Han får mycket uppmärksamhet vår son..hehe.. här är hela familjen engagerade i hans matning och förevigandet av detta :)

Sedan lyckades vi faktiskt få honom att sova en stund. Tror dock att han bara sov i kanske 45 minuter eller så. Kändes ändå som en seger att han kunde komma till ro borta från en gång skull. Dock hade vi med hans snutte, hans speldosa och hans favoritfilt för att underlätta.

När han vaknade fick han en julklapp i förskott, sin gåstol som man kan se på bild i ett av inläggen nedan. Han är lite liten för att kunna sitta själv i den ännu, men han tyckte att den var väldigt spännande och Hampus tyckte det var kul att köra runt honom i den :)

Efter detta blev det äta igen. Nico hade hedersplatsen på kanten av bordet och fick smaka lite mer mango medan vi andra åt julmat. Efteråt gjorde vi ett försök att få honom att sova en liten stund till men det var omöjligt. Istället fick han leka med sin morfar en stund.


Morfar är superkul han :)


Han roade sig även med gamla leksaker i väntan på klapparna.

Sedan var det julklappsutdelning och jag hade jättekul för jag fick öppna alla Nicos paket med :P

Efter detta började dock Nicos ork att tryta. Alla människor, alla saker, alla ljud.... ja, hur mycket skall en liten bebis kunna ta in egentligen? Han började bli ledsen och trött och när vi försökte lägga honom blev han helt otröstligt ledsen och det slutade med att Hampus satt på golvet i gästrummet med en liten Nico i knät som grät så han inte kunde andas.

Så snabbt fick jag packa ihop alla våra saker, försöka hinna tacka alla för presenterna och så åkte vi hem. Bara att hoppas att alla förstod hur glada och tacksamma vi var.

Nico blev lugn så fort man hade tagit på han overallen och satt honom i bilstolen. Han sov som en stock hela vägen hem. Väl hemma tog det dock en liten stund för honom att komma till ro och han ville äta hela 240 ml ersättning.

Jag och myset såg en film när lugnet lagt sig och sedan tog Hampus sin Captain Morgan och försvann ner i studion (där han sedan stannade kvar hela natten - och fortfarande är) för att göra lite musik. Han hade dock babylarmet med sig så han har haft hand om hela nattens matningar och jag har kunnat sova som en liten gris :)

Segt nog vaknar jag automatiskt vid 6 på morgonen nu för tiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela