Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Dag 19 av 30 - Detta ångrar jag

Publicerad 2010-12-15 11:35:43 i Självcentrerat,

Jag tycker att man i stort skall leva efter devisen att inte ångra så mycket... även de dåliga beslut jag fattat i mitt liv har ju lett fram till att jag är där jag är idag... och det är en bra plats att vara på.

Dock ångrar jag alla gånger jag sagt elaka saker till de som stått mig nära och betett mig orättvist, vilket hände då och då när man var en obstinat och självcentrerad tonåring... och såklart när man var ett barn. Kan fortfarande få riktigt knipande ångest när jag påminns om saker jag sagt i vrede i de perioderna. Usch. Men man får väl igen det när Nico är tonåring antar jag. What goes around, comes around.

Ibland kan jag också ångra att jag inte blev veterinär som jag från början ville. Och att jag aldrig får tummen ur att skriva en satans bok. Men som sagt var... hade jag gjort något annorlunda så hade det varit ett annat liv, en lite annorlunda jag, och då kanske vägen inte hade lett mig till världens underbaraste Hampus och till gosnosen Nico.

En gång skrev jag raderna: I will not surrender, not give in to my fears... because a beautiful moment is worth a lifetime of tears. Nu blev det så att jag inte bara fick ett underbart ögonblick, utan ett underbart liv... och alla de år då jag var fylld av ångest, sorg och rädsla... det var värt det. Definitivt. Värt allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela