Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Dag 10 av 30 - ???

Publicerad 2010-12-05 10:36:28 i Självcentrerat,

Idag var temat Det här hade jag på mig idag, vilket jag upptäckte fanns som tema även en annan dag... och dessutom kan jag ganska snabbt berätta vad jag har på mig typ varje dag. Här sker inga större variationer nu för tiden. Är jag hemma har jag mina svarta mysbyxor och en oversize tröja. Skall jag ut ha jag jeans och en oversize tröja. Typ. Som sagt var är jag ingen trendnisse direkt och degmagen gör det svårt att klä sig speciellt sexigt :).

Så vi gör så här Det här hade jag på mig idag och så hittar jag på ett annat tema. Hmm... vad kan detta vara. Vi kör något mamma-relaterat. Temat idag blir: 3 saker som kommer göra mig till en bra förälder och 3 saker som jag får jobba lite på.

Bra sak 1: Jag är lekfull. Jag älskar att pyssla, fantisera, hitta på aktiviteter och gå på regnpromenader. När Nico blir äldre kommer mitt pysselrum vara fyllt av material så man kan hitta på och skapa saker och vi skall spendera mycket tid med att upptäcka i skogen här utanför. Hampus kommer nog stå för de mer actionfyllda aktiviteterna dock, då jag ju trots allt är en fegis.

Bra sak 2: Jag är förstående/pedagogisk. Samtidigt som jag tycker att det är viktigt att barn har gränser och inte är rädd för att sätta dem så tycker jag det är viktigt att barn förstår varför gränserna finns och att de kan känna att man ändå ser och hör dem. Jag tycker själv att jag är bra på det i mitt arbete med barn. Självklart kommer inte det innebära att det aldrig blir gråt, skrik och sura miner (från Nicos håll då) men jag tror ändå att det underlättar.

Bra sak 3: Jag är kärleksfull, och jag tycker om att visa det. Både jag och Hampus är väldigt kramiga, tycker om att visa varandra uppskattning och uppmuntrar varandras intressen. Nico kommer verkligen veta att han är älskad.


Arbetsområde 1: Jag är ostrukturerad. Trots mina intentioner att ha struktur och rutiner så är jag verkligen inte bra på det. Innan Nico kom kunde jag ha lite ordning eftersom jag kunde sätta upp ett schema för mig själv som jag följde in i minsta detalj, då funkar jag. Men med ett litet barn så är tillvaron mer ombytlig och oberäknerlig och när mitt schema bryts blir jag handfallen och får inget gjort alls. Detta måste jag jobba på... och det gör jag.

Arbetsområde 2: Jag är rädd och försiktig. Som tur är så har Nico Hampus. Annars hade han nog aldrig fått lära sig att klättra i träd, åka pulka i branta backar eller spika i en spik. Jag hade nog helt sett att han aldrig gjorde en enda sak som kan leda till minsta skada. Måste vara noga med att mina egna rädslor inte hämmar hans utveckling.

Arbetsområde 3: Jag är osocial och tycker om att vara hemma. När Nico blir lite större måste jag se till att försöka komma ut mer och träffa folk. Annars finns en risk att Nico växer upp och tror att vårt hus och dess närområde är hela världen och att vår familj och släkt är de enda människorna som finns :). Får väl börja med att besöka Öppna förskolan efter nyår eller så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela