Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Bärande och förtärande

Publicerad 2010-12-03 12:43:03 i Nytt på bebisfronten,

Idag håller vi på och förflyttar 104 säckar pellets från garaget till pannrummet. De väger 16 kg per säck. Det är inte lika skojigt som det låter. Inte kul alls faktiskt. Men nu skall jag väl inte få det att låta som om jag gör så mycket av det hela. Jag förflyttade 6 säckar. Sedan fick jag ont. Har jag nämnt att jag är klen? :)

Nico hade en ganska glad och busig morgon. Jag och Hampus fick turas om att ha honom i knät och låta honom hoppa runt. Sedan fick han syn på sina fötter. Han ville dock inte röra dem. Bara stirrade misstänksamt på dem länge, länge.
Sedan skulle vi försöka få något gjort men Nico tvärvägrade att somna trots att han var så trött att han nästan gnuggade bort sina ögon. Gick runt med honom i bärselen ett tag (billig och såå osmart - all tyngd över axlarna) men sedan bara grät han ändå.

Då kom jag på ett "knep" en av tjejerna från forumet skrev om idag på morgonen. Att mata bebisen när den ligger i sängen. Jag har innan trott att de kan sätta i halsen om man gör så men visade sig att många av tjejerna gör det utan problem, så tänkte att jag kunde ge det ett försök. Och halleluja, han snuttade i sig en hel del och sedan somnade han mitt i maten. Bara att ta ut flaskan och låta honom sova vidare.
Vissa säger ju att det är bättre att man lär sina små bebisar att somna av sig själva, men de människorna kan ju bara hålla käften eller komma hit och städa mitt hus medan jag bär runt på en hysteriskt trött liten skrikmaskin (men en fruktansvärt söt sådan).

Jag skall dock bara mata honom i sängen i nödfall på dagen. Dock funderar jag på att börja mata honom i sängen på natten. Då slipper man dra upp honom och göra så han piggnar till... och då kanske man lättare kan få honom att börja sova genom hela natten...?

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2010-12-03 13:39:13

jag ska ta me fan testa det åxå i natt/morgon när kerstin äter vid 6!! :D

Postat av: Ulrica

Publicerad 2010-12-03 15:20:34

Vad är det för bärsele ni har?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela